Şocant! O studentă a decedat după ce s-a intoxicat cu paracetamol

Unul dintre cele mai cunoscute şi vândute medicamente stârneşte controverse în Europa. Paracetamolul poate fi cumpărat doar după evaluarea farmacistului în Franţa, iar măsura ar putea fi adoptată şi de către alte ţări.    

RomaniaTV.net
22 ian. 2020, 08:06
Şocant! O studentă a decedat după ce s-a intoxicat cu paracetamol

Reprezentaţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului consideră că nimic nu se va schimba în România. Paracetamolul, se poate elibera, deocomandată, fără prescipţie medicală din farmacii.

Citeşte şi: Paracetamol şi aspirină, cumpărate doar după o evaluare medicală din partea farmacistului

Cu toate acestea, în Franţa este nevoie de o reţetă pentru a cumpăra medicamentul. Această decizie a fost luată de către autorităţile din Hexagon, după ce o tânără de 22 de ani a fost găsită decedată în propria casă din Strasbourg. 

Legiştii au considerat că femeia s-a intoxicat cu paracetamol, medicament pe care l-a luat fără să îi fie recomandat de către medic, În România, în urmă cu câteva luni, un tânăr în vârstă de 19 ani a fost la un pas de moarte tot din cauza unei intoxicaţii cu paracetamol.

Medicii recomandă să nu fie luate mai mult de trei pastile de paracetamol pe zi, la intervale de cel puţin patru ore. În cazul în care nu trec 48 de ore şi durerile nu dispar, trebuie apelat un medic de specialitate.