Studentă dispărută, căutată prin pădure. Operațiunea amplă de căutare pentru Angelika Maurer. Peste 350 de oameni sunt implicați, se folosesc inclusiv drone și câini de urmă

O studentă de la Teologie care a dispărut în urmă cu trei săptămâni este căutată de 350 de oameni într-o pădure de la marginea orașului Sibiu. Printre ei se află și zeci de colegi de la facultate. Salvatorii sunt ajutați de câini de urmă, iar un elicopter și mai multe drone survolează zona. În pădurea de la marginea Sibiului, unde se fac căutările, s-au găsit telefonul și actele fetei.

02 mart. 2023, 11:56
Studentă dispărută, căutată prin pădure. Operațiunea amplă de căutare pentru Angelika Maurer. Peste 350 de oameni sunt implicați, se folosesc inclusiv drone și câini de urmă

Peste 350 de oameni o caută joi pe Angelika Maurer. Tânăra de 25 de ani, originară din Brașov, este studentă la Teologie în Sibiu, iar la începutul lunii februarie a fost declarată dispărută. Există indicii că fata ar fi plecat în Pădurea Dumbrava, loc în care au fost găsite și multe dintre bunurile ei, telefonul și actele fetei.

”Astăzi, 2 martie, începând cu ora 10,00, poliţiştii sibieni au declanşat o amplă acţiune de căutare a unei tinere, MAURER ANGELIKA CLAUDIA, în varsta de 25 ani, studentă în municipiul Sibiu, a cărei dispariţie a fost semnalată la data de 15 februarie, după ce, din data de 8 februarie, tânăra nu a mai putut fi contactată de către rude şi cei apropiaţi”, a transmis, joi, IPJ Sibiu.

Citește și: Studenta criminală de la Medicină, eliberată. Carmen Șatran iese din închisoare după 13 ani

La acţiune participă 150 de lucrători din IPJ Sibiu, Centrul Chinologic ”Aurel Greblea” Sibiu, DGASPC Sibiu, Directia Ocolului Silvic Sibiu, Salvamont Sibiu, SAJ, precum şi peste 200 de voluntari din Asociaţia 4×4 Rescue, Asociaţia Crucea Roşie şi studenti ULBS.

Oamenii legii au solicitat în sprijin și un elicopter, pentru a putea verifica o zonă cât mai largă. De asemenea, vor veni și voluntari cu drone și se folosesc câini de urmă.

„Sunt angrenate foarte multe forțe pentru că, în ciuda tuturor eforturilor noastre de până acum, nu am reușit să o găsim pe studenta dispărută. (…) Am solicitat și sprijin de la Inspectoratul General pentru Aviație, voluntari cu drone. Solicităm elicopter pentru zonele deschise, nu pentru pădure, pentru a acoperi o zonă cât mai mare. Încercăm, e un areal foarte mare și accidentat terenul pe anumite zone. Trebuie periat cât mai mult și probabil la un moment dat o vom găsi”, a precizat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, Tiberiu Ivancea, șeful IPJ Sibiu.

Citește și: Eliza, fiica celei mai bătrâne mame din România a ajuns la facultate! Cum arată acum o zi din viața ei! Cu ghiozdanul la metrou și cu căști este o studentă în toată regula! Mama ei are 84 de ani

Șeful poliției spune că există și posiblitatea ca tânăra să nu mai fie în viață.