Studentă la medicină moartă după ce a fost diagnosticată greşit de mai multe ori. Mama fetei ameninţă: Merg mai departe. Pe fata mea nu o mai aduc înapoi, dar pentru alţii

O tânără de 21 ani de ani care visa să ajungă asistentă a murit cu zile, ucisă de un sistem medical bolnav, în care, paradoxal, și-a pus toată încrederea și speranța. A ajuns la spital cu dureri infernale și a fost diagnosticată greșit de trei ori. Abia a patra oară medicii și-au dat seama că viața ei atârnă de un fir de ață, însă a fost prea târziu ca să o mai salveze. Rudele fac acuzații grave de malpraxis, iar spitalul a deschis o anchetă internă.

15 nov. 2021, 17:08
Studentă la medicină moartă după ce a fost diagnosticată greşit de mai multe ori. Mama fetei ameninţă: Merg mai departe. Pe fata mea nu o mai aduc înapoi, dar pentru alţii

Mihaela avea 21 de ani și era studentă a Facultății de Medicină din Galaţi. În data de 28 octombrie a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Galați cu dureri de spate. A fost trimisă acasă cu un diagnostic greșit și cu o rețetă în care i s-au prescris calmante.

Acesta a fost doar începutul calvarului pentru Mihaela și familia ei.

„Am stat şase ore până să i se pună un diagnostic şi o reţetă. Un diagnostic greşit, fără să se apropie de ea. Pur şi simplu a întrebat-o de ce a venit, ea a zis că o doare spatele şi i-au pus diagnostic lombosciatică. Ne-a trimis acasă cu tratament …. Durerile nu s-au oprit. Vineri a mai stat şi tot spunea că o doare. Sâmbătă dimineaţă am venit la ora 10 iar la urgenţă. Doamnele de la Urgenţă mi-au spus: „A, veniţi iar pentru o durere de spate?”, a povestit mama fetei.

Au urmat apoi încă două vizite la Urgenţe încheiate cu același diagnostic greșit. Abia când s-a întors la spital pentru a patra oară, iar mama tinerei le-a arătat medicilor ca fata are un abces, iar fata a fost internată.

„Iniţial tot lombosciatică i-au pus. Apoi i-am aratat doamnei doctor poza cu abcesul şi când a văzut atunci s-a schimbat la 180 de grade, mai povesteşte mama fetei. „Chemaţi repede chirurgul ca fata asta are abces şi o sa moara!”, ar fi spun medicul, conform rudelor fetei.

Chirurgul care a venit să o vadă i-ar fi zis mamei că fata nu stă la consult.

„Am zis poate se poate sa i dam un calmant macar sa stea la consult a inceput sa tipe la mine sa ma uit in spatele spitalului ca sunt o groaza de cazuri de covid ce mi trebuie calmante, anestezist de unde sa ia. Să vorbesc cu Raed Arafat sa angajeze oameni”, povesteşte distrusă mama studentei.

Citeşte şi: Bebeluş mort de frig în grădina casei sale. Mama şi bunica, arestate pentru omor

La scurt timp, tânăra a leșinat. Mama fetei, furioasă pe medici, a luat-o acasă, însă starea ei se înrăutățea. Duminică dimineață, Mihaela s-a întors la spital cu stări de vomă și febră mare. A fost operată, însă la scurt timp organele sale au început să cedeze pe rând. Corpul era prea slăbit.

Duminică, studenta de 21 de ani a murit la spital.

Mama Mihaelei a depus o plângere și vrea să sesizeze și Parchetul după ce primesc rezultatul necropsiei. „Merg mai departe. Pe fata mea nu o mai aduc înapoi, dar pentru alţii”, spune mama fetei.

Reprezentanții spitalului susțin că Mihaela ar fi beneficiat de toate îngrijirile medicale și investigatiile necesare.

Citeşte şi: Larisa, mama fetiţei care şi-a pierdut viaţa într-un accident cumplit în Oradea, a murit în ziua în care fiica ei a fost înmormântată