Studente din Iaşi, şantajate cu filmuleţe deocheate. Ce a urmat după ce una dintre fete a plătit 15.000 lei, să nu apară public pozele

Două studente din Iaşi au trecut prin clipe cumplite, după ce au fost şantejate cu filmuleţe în care apar în ipostaze deocheate. Una dintre fete a acceptat chiar să plătească suma de 15.000 de lei pentru ca pozele să nu fie făcute publice.

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 13:45
Studente din Iaşi, şantajate cu filmuleţe deocheate. Ce a urmat după ce una dintre fete a plătit 15.000 lei, să nu apară public pozele

Cele două fete nu au nicio treabă una cu alta, însă cazurile seamănă foarte bine. Ambele au cerut ajutorul poliţiei, pentru a scăpa de ameninţări. George Sima este tânărul care a șantajat-o pe studentă. Pentru fapta sa riscă să stea ani grei în spatele gratiilor.

Polițiștii ieșeni au depistat în flagrant delict un tânăr bănuit de șantaj. Acesta a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar Iași au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui tânăr, de 21 de ani, din orașul Hârlău, care ar fi urmat să încaseze 500 de lei de la o tânără, de 21 de ani, din comuna Balș.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, începând cu luna decembrie 2018, sub diferite pretexte, tânărul ar fi constrâns-o pe tânăra de 21 de ani să îi ofere bani și ar fi primit de la aceasta aproximativ 15.000 de lei. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 ianuarie, tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, pentru Bzi.ro.

La doar o zi distanță, altă tânără a cerut ajutorul polițiștilor. Aceasta le-a povestit oamenilor legii că locuiește împreună cu fratele ei într-o garsonieră. Le-a mai spus că a găsit trei bilete în ușă, bilete în care erau trecute mesaje de amenințare. Polițiștii au descoperit că biletele erau lăsate de un vecin.

Polițiștii ieșeni au identificat un bărbat bănuit de șantaj în formă continuată. Acesta a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au identificat un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj în formă continuată.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în zilele de 27 ianuarie și 28 ianuarie, acesta ar fi pus în tocul ușii de acces a locuinței unei tinere, de 21 de ani, din municipiul Iași, trei bilete prin care ar fi amenințat-o cu darea în vileag a unei fapte nereale și ar fi pretins de la aceasta bani.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 ianuarie, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă”, au precizat polițiștii pentru aceeași sursă.

Alexandru Moșu este individul care a amenințat-o pe femeie. Și el riscă mulţi ani de închisoare.