Studenţi intoxicaţi în campus cu viruşi ce provoacă enterocolită

Peste 40 de studenţi din campusul Universităţii George Mason s-au îmbolnăvit, mai mulţi fiind transportaţi la spital.

RomaniaTV.net
22 iun. 2012, 11:06
Studenţi intoxicaţi în campus cu viruşi ce provoacă enterocolită

Studenţii fac parte dintr-un grup de 80 de studenţi din toată lumea, care se aflau în campus universitar pentru un program internaţional. Aceştia au început să aibă simptome de intoxicaţie cu mâncare alterată sau de gripă.

Primii studenţi au ajuns la spital miercuri noaptea. Majoritatea acuzau dureri de cap şi de stomac. În cursul zilei de joi un alt grup de studenţi s-a prezentat la spital acuzând simptome identice cu cele ale intoxicaţiei alimentare.

Autorităţile americane investighează cauzele îmbolnăvirii studenţilor. Cel mai probabil este vorba despre gastro-enterită de natură virală. Aceasta este o cauză comună a vărsăturilor şi diareei pe care o acuză populaţia. Aceste manifestări se observă pe întreg parcursul anului, cu precădere în perioada de iarnă şi primăvară, dar se pot manifesta şi vara. Simptomele tinerilor sunt asemănătoare celor cauzate de boală.

Oficialităţi ale departamentului de stat în Sănătate au cerut investigarea cazului. Campusul a fost supus unei dezinfectări, pentru a elimina posibilitatea ca şi alţi studenţi să se îmbolnăvească.