Studenţii canadienii au protestat violent la Quebec. Aproximativ 150 au fost arestaţi

Aproximativ 7 oameni au fost răniţi şi peste 150 au ajuns după gratii, în urma unor proteste violente în provincia canadiană Quebec.

RomaniaTV.net
21 apr. 2012, 09:00
Studenţii canadienii au protestat violent la Quebec. Aproximativ 150 au fost arestaţi

Sute de studenţi au ieşit pe străzi, ca să conteste un plan al autorităţilor de a majora taxele de şcolarizare. Ei au încercat să boicoteze un discurs al premierului regional Jean Charest, poliţiştii au intervenit în forţă, iar totul a degenerat într-o bătaie de stradă. 

Studenţii s-au adunat în faţa unei săli de convenţii din Montreal, unde premeirul provinciei Quebec, Jean Charest, ţinea un discurs. Tinerii au bătut insistent în geamuri şi au încercat să pătrundă înăuntru cu forţa.
În acest timp, premierul făcea glume pe seama studenţilor, de la tribună. „Târgul de joburi pe care l-am deschis azi e deja foarte popular. Oamenii vin din toate părţile şi încearcă să intre” a declarat premierul al provinciei Quebec

Gestul i-a enervat la culme pe protestatari, care au aruncat cu pietre în geamurile sălii de conferinţe. Poliţia a încercat să-i îndepărteze de clădire, însă fără succes. Demonstranţii au atacat forţele de ordine cu gunoaie şi bucăţi de asfalt, iar ofiţerii au răspuns cu gaze lacriomogene.

Studenţii din Quebec se află în grevă de mai bine de 10 săptămîni. Ei se opun unui plan guvernamental de a majora taxele de şcolarizare. Marşurile au început paşnic, dar în ultimele două zile, au degenerat în violenţe.