Studenţii de la Medicină: „La unele cărţi, pipăite atât de tandru de doamna manelistă, noi nici nu avem acces”

Cantareata de muzica de petrecere Carmen Serban a creat indignare si revolta printre studentii la Medicina dupa ce a filmat un videoclip in biblioteca universitatii.

20 dec. 2017, 14:13
Studenţii de la Medicină: „La unele cărţi, pipăite atât de tandru de doamna manelistă, noi nici nu avem acces”

Studentii sunt revoltati ca artistei i s-a permis accesul in biblioteca, ba chiar sa rasfoiasca carti la care ei nici nu au acces.

„Acesta este un videoclip al unei manele. Este filmat în biblioteca mare din UMF Carol Davila, pe parchetul pe care au călcat, cândva, George Emil Palade, Ion Cantacuzino, Prof. Gerota şi Victor Babeş. Aici s-a ajuns, la o asemenea prostituţie pentru câteva mii de euro, probabil, într-una din cele mai importante instituţii academice din ţară. Eu, ca student, sunt profund dezamăgit. Îmi va fi greu să mai intru la fel în bibliotecă. Nu mai spun că, la unele cărţi, «pipăite» atât de tandru de doamna manelistă, noi nici nu avem acces. Sunt prea vechi şi valoroase, iar noi suntem doar studenţi, nu manelişti“, a scris un student pe o retea de socializare.

De asemenea, Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) a transmis, marţi, un comunicat de presă, exprimându-şi „dezaprobarea“ faţă de asocierea videoclipului cu UMF „Carol Davila“. „În urma difuzării şi diseminării videoclipului semnat Carmen Şerban – «Dacă te încurc», Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti, asociaţie reprezentativă pentru studenţii Facultăţii de Medicină, din cadrul UMF «Carol Davila», îşi exprimă dezaprobarea faţă de asocierea acestui material comercial cu imaginea uneia dintre cele mai prestigioase instituţii de educaţie medicală din România. Imaginile sunt filmate într-o clădire cu o arhitectură deosebită, unde au învăţat şi au predat nume mari ale secolului trecut, inclusiv laureaţi ai premiului Nobel. Biblioteca este una dintre cele mai îndrăgite încăperi, este locul în care mii de studenţi învaţă şi se formează pentru a deveni medici şi pentru a duce mai departe prestigiul universităţii. Considerăm că setul de valori al UMF «Carol Davila» nu este compatibil cu imaginile prezentate în clipul video în cauză“, arată comunicatul SSMB.
 
In urma acestor sesizari, rectorul UMF, Ioanel Sinescu, a declarat ca face o ancheta interna pentru a afla cine a permis ca acest videoclip sa fie filmat la biblioteca.