Studenţii din UE care vor să urmeze cursurile universităţilor din Anglia vor plăti taxe mai mari începând din 2021

Începând din 2021, studenţii din Uniunea Europeană care vor vrea să urmeze cursurile universităţilor din Anglia vor trebui să plăteasca taxe de şcolarizare majorate, a anunţat guvernul britanic, potrivit Agerpres. Majorarea taxelor de şcolarizare la unităţile de învăţământ superior engleze este consecinţa Brexitului. 

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 05:18
Studenţii din UE care vor să urmeze cursurile universităţilor din Anglia vor plăti taxe mai mari începând din 2021

Studenţii internaţionali aduc venituri importante la la bugetele universităţilor britanice. Taxele plătite de studenţii străini sunt aproape duble faţă de cele plătite de studenţii englezi. 9.250 de lire sterline este taxa de şcolarizare pentru studenţii britanici şi tot atât era, până acum, şi pentru studenţii din statele UE.

Citeşte şi Ulmii de la Universitate, vechi de peste 100 de ani, au fost tăiaţi. Arborii s-au uscat de la prea multe „toaletări”

Ieşirea Regatului Mariii Britanii din Uniunea Europeană, la începutul anului 2020, a avut drept cnsecinţă, printre altele, faptul că rezidenţii din UE, din alte ţări ale Spaţiului economic european şi din Elveţia „nu vor mai fi eligibili” pentru condiţiile financiare acordate studenţilor britanici „pentru cursurile care încep în anul universitar 2021/2022”, a precizat secretarul de stat pentru universităţi Michelle Donelan. Aceasta a adăugat că nu toţi studenţii străini care încep studiile universitare în 2020-2021 sunt afectaţi de această măsură şi nici rezidenţii din Irlanda.

Măsura majorării taxelor de şcolarizare la universităţi se aplică doar Angliei, nu şi Scoţiei, Ţării Galilor şi Irlandei de Nord.

În 2018-2019, un student din cinci era străin în Regatul Unit, a doua destinaţie universitară preferată după SUA.