Studenţii la ASE vor face practică la Primăria sectorului 3

Studenţi la Academia de Studii Economice vor putea face practică la Primăria sectorului 3 ca urmare a unui protocol de colaborare între cele două instituţii semnat joi de edilul Robert Negoiţă şi rectorul ASE, Pavel Năstase.

10 oct. 2013, 11:28
Studenţii la ASE vor face practică la Primăria sectorului 3

„Deja avem protocoale de colaborare cu Universitatea Bucureşti, mai precis cu Politehnica şi Universitatea de Medicină şi Farmacie. Astăzi a venit rândul să semnăm şi cu ASE. Avem foarte multe lucruri de făcut în comun, oportunităţi de care putem profita împreună. Studenţii care învaţă administraţie publică pot să facă practică la noi în primărie, e o bună oportunitate să facem şi selecţie de cadre, adică să identificăm studenţi cu potenţial cărora le place administraţia publică şi care să rămână în instituţia primăriei. De asemenea putem atrage fonduri europene împreună şi avem de învăţat foarte mult unii de la alţii”, a declarat Robert Negoiţă, citat de Agerpres.

În altă ordine de idei, edilul sectorului 3 a semnalat că, în prezent, în primărie salariile sunt foarte mici, dar şi-a exprimat speranţa că această problemă va fi rezolvată.

La rândul său, rectorul ASE a spus că administraţia publică e un domeniu complex, multidisciplinar, care se deprinde mai greu.

„În ultima vreme, în România, şi în domeniul administraţiei publice, ca şi în domeniul învăţământului superior, au fost foarte multe iniţiative de a reforma sistemul. Această reformare nu se poate face fără oameni competenţi. Prin programele noastre de studii putem să oferim acei absolvenţi de care vorbeaţi dumneavoastră, domnule primar Negoiţă, cu 7 milioane de lei pe lună, dar în acelaşi timp şi foarte competenţi, mă refer în primul rând la ceea ce înseamnă Facultatea de Administraţie Publică”, a declarat Pavel Năstase.