Studenţii, recrutaţi pentru exerciţii militare în Letonia

Pe fondul crizei ucrainene, Ministerul leton al Apărării ia în considerare introducerea unor exerciții militare pentru studenți, la început pe bază de voluntariat, urmând ca acestea să devină ulterior obligatorii.

25 mart. 2015, 15:42
Studenţii, recrutaţi pentru exerciţii militare în Letonia

Letonia plănuiește să lanseze un program de exerciții militare voluntare pentru studenți, deoarece micul stat baltic este îngrijorat de o potențială amenințare militară reprezentată de vecina Rusie, a declarat ministrul Apărării, Raimonds Vējonis, potrivit Die Presse, citat de Sputnik.

Avioane de luptă ruse, interceptate de NATO deasupra Mării Baltice. „Au pus în pericol traficul aerian civil”

Ministrul a precizat că măsura este necesară pentru „a răspunde crizei ucrainene, pe care republicile baltice o percep ca pe o amenințare militară a Rusiei”. Inițiativa se bucură de susținerea universităților și a studenților, potrivit publicației Diena.

Le e teamă că vor fi şi ei atacaţi de RUŞI. Se înrolează voluntari ca să îşi apere ţara

Statele baltice se tem de efectul de contagiune al crizei din Ucraina și iau măsuri preventive pentru a combate o eventuală agresiune a Moscovei sau unele manevre de destabilizare. Nervozitatea Estoniei, Letoniei și Letoniei a căpătat noi proporții după ce mai mulți actuali sau foști oficiali, precum Anders Fogh Rasmussen, până de curând șef al NATO, a apreciat că țările baltice sunt următoarele ținte ale lui Vladimir Putin.