Studenţii români pot studia gratuit în Europa VEZI UNIVERSITĂŢILE

Universităţile din Europa îşi deschid porţile pentru viitorii studenţi români. Până în 15 martie, toţi cei care doresc să studieze în străinătate pot aplica la o universitate la alegere. Dacă vă gândiţi că nu vă permiteţi luxul de a studia în străinătate, e bine să ştiţi că sunt ţări în care învăţământul universitar este gratuit chiar şi pentru străini.

RomaniaTV.net
04 mart. 2012, 16:51
Studenţii români pot studia gratuit în Europa VEZI UNIVERSITĂŢILE

Cea mai spectaculoasă ofertă vine din Danemarca, unde şcolarizarea este gratuită, studiile fiind finanţate de guvernul danez. Acesta suportă un cost de aproximativ 10.000 de euro pentru fiecare an de studii universitare, pe toată durata studiilor. Această politică se aplică tuturor cetăţenilor Uniunii Europene, care trebuie să treacă prin acelaşi sistem de admitere ca şi studenţii danezi. Absolvenţii nu au nicio obligaţie faţă de guvernul danez pentru această facilitate.

Universitatea din Aalborg este un astfel de exemplu. Facultăţile pentru care se poate opta sunt IT, Comunicare şi New Media şi facultăţi cu profil din domeniul energetic.

O altă instituţie de învăţământ, tot în Danemarca, este Institutul de Ştiinţe Economice şi Tehnologie din Aarhus, parte a unei universităţi recunoscută ca una dintre cele mai bune din Europa. Specializările sunt management internaţional şi comunicare şi multimedia.

În Finlanda, învăţământul este gratuit la Universitatea de Ştiinţe aplicate din Hameenlinna, una dintre cele mai mari din această ţară. Domeniile care se pot studia la această universitate sunt afaceri internaţionale, inginerie automatică sau management industrial.