Studenţii şi absolvenţii din România pot obţine mai uşor Certificatul Internaţional de Psihoterapeut

Publicat: Marţi, 11 August 2015 09:42 // Actualizat: Marţi, 11 August 2015 09:43 // Sursa: romaniatv.net

Asociația de Cercetare, Consiliere și Psihoterapie Integrativă, în colaborare cu Centrul Psiho Blue, organizează, în perioada 5-6 septembrie 2015, la Timișoara, un nou curs de formare profesională pentru obținerea avizului de liberă practică în psihoterapie integrativă și certificatul european de psihoterapeut. Cursurile de formare sunt acreditate de  Colegiul Psihologilor din România (COPSI) și de Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă (EAIP).

Față de anul trecut, cerințele minime pentru obținerea avizului de liberă practică în psihoterapie s-au modificat. Formarea în psihoterapie integrativă îi scutește pe cursanți să urmeze și studii masterale la finalizarea studiilor de  licență. În urma parcurgerii programului educațional, aceștia pot obține toate gradele profesionale, de la psiholog practicant sub supervizare până la psiholog principal.

Programul educațional are o durata totală de 5 ani, din care 3 ani până la etapa de psihoterapeut sub supervizare, și încă 2 ani până la etapa de psihoterapeut autonom.

După primii 3 ani de formare se obține avizul de liberă practică pentru profesia psihoterapeut sub supervizare și persoanele în cauză își pot deschide un cabinet individual de psihoterapie.

Cursurile se organizează modular, sâmbăta și duminica, cu o frecvență aproximativă de o odată pe lună (aproximativ 10 module pe an). Programul de formare se adresează studenților anul III și absolvenților de la mai multe specializări, precum: psihologie, medicină, psihopedagogie specială, asistență socială, sociologie, filosofie, teologie.

La finele programului de formare, absolvenții vor obține aviz de liberă practică din partea Colegiului Psihologilor din România, certificatul european de psihoterapeut integrativ din  partea Asociației Europene de Psihoterapie  Integrativă, certificatul european în psihoterapie din partea Asociației Europene de Psihoterapie și certificatul internațional de psihoterapie din partea Asociației Mondiale de Psihoterapie.

Echipa de formatori este una mixtă, aceștia fiind atât din România, cât și din țările europene.

"Este o ocazie minunată, mai  ales pentru  studenții din anul final și pentru absolvenții de facultate, pentru a  parcurge acest curs de formare, în urma căruia pot obține avizul de liberă practică în domeniul psihoterapiei  integrative și certificatul european și internațional de psihoterapeut. Am inclus în echipa de formatori și psihologi reputați de la Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă, astfel încât aceste cursuri de formare să fie recunoscute la nivel european și internațional", a declarat doctorul Oana Maria Popescu, președintele Asociației de Cercetare, Consiliere și Psihoterapie Integrativă și directorul Centrului Psiho Blue.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
certificat internaţional de psihoterapeut psiholog psihoterapeut
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 aug 09:58
.../>

a, a:hover,
.vw-page-title-box .vw-label,
.vw-post-categories a,
...
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H