Studenţii Universităţii Hyperion au parte de experienţe inedite în cadrul proiectelor europene

În luna septembrie 2015, studenții Universitatii Hyperion, incluși în grupul țintă al proiectului POSDRU 139800 „SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!”, au finalizat stagiul de practică, urmând ca la sfârșitul lunii să se prezinte la examenele de practică organizate în cadrul Facultății de Psihologie, respectiv Facultatea de Științe Exacte și Inginerești.
Romania TV
11 sept. 2015, 08:33
Studenţii Universităţii Hyperion au parte de experienţe inedite în cadrul proiectelor europene

Coordonați de tutori, studenții de la specializarea Psihologie au efectuat practică de specialitate în cabinete individuale, în Institutul de Cercetare și Dezvoltare Psihologică  și în cadrul unor asociații de terapie ocupațională, iar cei de la Științe Exacte și Inginerești au continuat cercetarile în domeniul tehnologiilor de vârf, atât în cadrul firmelor partenere, cât și în laboratoarele Universității Hyperion, singura instituție de învățământ din țară care desfășoară activități de cercetare în domeniul dronelor și al microcontrolerelor cu arhitectură ARM.

Studenții au asamblat și testat mai multe tipuri de quad-coptere și hexa-coptere realizate din materiale ușoare cu proprietăți fizice deosebite, pentru a optimiza performanțele și timpul de zbor. Cu această ocazie au remarcat îmbunătățirile substanțiale ale dronelor bazate pe noile microcontrolere cu arhitectură ARM pe 32 de biți. Ei au beneficiat și de câteva cursuri de pilotat multicoptere echipate cu stabilizatoare de imagine, precum și cu camere video digitale High Definition și Ultra High Definition de tip DSLR, pentru a obține imagini video și poze la rezoluții mari.

În urma acestor teste, studenții au conștientizat faptul că industria dronelor va avea parte de o continuă expansiune, datorită numeroaselor avantaje oferite atât în industria filmului sau fotografiei, cât și în diverse activități inginerești ce se desfășoară în locuri greu accesibile, utilizarea lor oferind soluția optimă pentru a reduce timpul necesar intervențiilor și a elimina eventualele riscuri cauzate de lucrul în zone de hazard. De aceea, cererea de personal calificat pentru operarea dronelor va crește semnificativ pe viitor.

Pe durata practicii studențești, au fost completate caiete de practică, iar tutorii din firmele partenere au completat fișele de observare – evaluare.

Prin grantul „SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!” se dorește sincronizarea dintre cunoștințele teoretice acumulate de studenți în timpul anilor de studii și aspectele practice întâlnite în diferitele domenii în care pot activa, contribuind astfel la diminuarea cheltuielilor pe care mediul privat îl acordă formării profesionale și totodată recrutării de tineri absolvenți. Această sincronizare nu poate fi realizată decât printr-o coordonare și o colaborare strânsă dintre mediul universitar și mediul privat de afaceri sau instituții publice acolo unde este cazul.

„SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Axa Prioritară nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii la viaţa activă”, Contract POSDRU/161/2.1/G/139800, este unul dintre cele 7 proiecte europene derulate de Universitatea Hyperion timp de 18 luni.

Toate informațiile despre stadiul desfășurării acestui proiect se găsesc pe site-ul www.practicateoria.hyperion.ro.

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Care sunt, de fapt, cele 7 chakre. Tabelul cu boli asociate cu chakrele închise și cum se pot debloca și vindeca cele 7 chakre ale corpului uman
Capital.ro
A murit marea actriță. A fost una dintre cele mai frumoase și iubite artiste
Playtech.ro
Cum se împarte moștenirea între frați: reguli și excepții
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Mărturia unui mercenar cubanez care a dezertat din armata rusă: „Ne loveau pentru a scoate frica din noi”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Plata în numerar. Scenariile din culisele deciziilor politice
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
BREAKING! Ilie Bolojan taie pensiile speciale: Vor fi ATACATE! A făcut anunțul bombă în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Piedone a ajuns la Costinești și a găsit mizerie și alimente stricate. „Aici cred că e vopseaua lui Ceaușescu”
Capital.ro
Ordin de la UE. Interzis pentru șoferii care au făcut școala pe automată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
A crescut vârsta de pensionare din iulie 2025! Lovitură dură pentru seniori
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african