Studentul de 23 de ani, cu o boală degenerativă gravă, batjocorit de autorităţi. Ce a obţinut tânărul în instanţă

Un tânăr student de 23 de ani, care suferă de distrofie musculara peogresiva Becker, a fost nevoit să dea în judecată Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, deoarece acestuia îi fusese atribuit un certificat de handicap fără însoţitor, în condiţiile în care el nu se poate deplasa singur.

20 nov. 2020, 18:04
Studentul de 23 de ani, cu o boală degenerativă gravă, batjocorit de autorităţi. Ce a obţinut tânărul în instanţă

Studentul de 23 de ani suferă de o boală asemănătoare celei pe care a avut-o mare savant Stephen Hawking. Distrofia musculară Becker este o boală musculară caracterizată prin slăbiciune musculară progresivă, cauzată de sinteza defectuoasă a unei proteine, distrofina.

Este asemănătoare distrofiei musculare Duchenne, având manifestări clinice mai uşoare decât aceasta.

Studentul de 23 de ani a fost reprezentat de avocatul Cuculis şi a câştigat la Tribunalul Bucureşti

„Student de 23 de ani batjocorit de autoritati. Desi sufera de o boala similara cu cea a fostului savant Stephen Hawking, in cazul de fata «distrofie musculara peogresiva Becker», adolescentul imobilizat , care merge si la facultate, a primit un certificat de handicap «grav», FARA insotitor desi acesta nu se poate deplasa singur.

Decizia Tribunalului Bucuresti

La prima vedere pare o eroare insa erorile autoritatilor trebuie sa le taxeze cei ce ar fi trebuit sa fie protejati, in instanta.

Practic,Tribunalul Bucuresti a anulat certificatul de handicap grav si a obligat Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, sa emita un nou certificat legal, cu insotitor.”, explică avocatul Adrian Cuculis, care ataşează şi decizia tribunalului.

 

Citeşte şi: Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, a fost condamnată pentru luare de mită. Ar fi primit bani de la zeci de studenţi