Studentul din Iaşi care şi-a înjunghiat doi colegi şi a dat foc unei camere de cămin a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Un student din Iași care în 2015 și-a înjunghiat doi colegi și a dat foc unei camere de cămin a Universității “Alexandru Ioan Cuza” a fost condamnat, joi, la închisoare pe viață, sentința fiind dată de Judecătorii Tribunalului Iași. Decizia nu este defintivă și poate fi atacată la instanța superioară.

RomaniaTV.net
14 dec. 2017, 16:49
Studentul din Iaşi care şi-a înjunghiat doi colegi şi a dat foc unei camere de cămin a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Băiatul este acuzat de omor, tentativă la omor, tâlhărie, infracțiuni comise sub formă calificată și distrugere.

“Instanța a dispus condamnarea inculpatului Giosan Aurelian la pedeapsa rezultantă de detenție pe viață, pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată și distrugere. A fost obligat la plata unor daune materiale de 6.816 lei către UAIC. De asemenea, a unor daune materiale de 3.600 de lei și a unor daune morale totale de 500.000 de euro către părțile civile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Iaşi, Daniel Mirăuță.

Pe 9 noiembrie 2015, Aurelian Giosan, pe atunci student in primul an la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si-a injunghiat doi colegi de camera, in caminul C4 din Complexul Targusor Copou. 

Dupa aceea, Giosan a dat foc la camera, a inchis usa si a fugit. Victimele au fost gasite de pompierii care au fost chemati sa stinga incendiul din camera. 

Una dintre victime, Victor Nour, un tanar din Republica Moldova, a fost gasit cu 20 de plagi injunghiate, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata. A doua victima, Casian Harpa, a fost injunghiat de 18 ori, a fost transportat la spital si a supravietuit.