STUDIU 11 persoane mor din cauza foametei, în fiecare minut, în lume. Numărul celor care mor de foame, mult mai mare decât cel al persoanelor decedate de pe urma COVID

11 persoane mor cel mai probabil din cauza foametei în fiecare minut în lume, este concluzia tragică a unei cercetări realizate de Organizaţia umanitară Oxfam. Numărul deceselor la nivel global cauzat de foamete îl depăşeşte pe cel al deceselor provocate de pandemia de COVID-19, relatează vineri dpa, citată de Agerpres.

09 iul. 2021, 15:40
STUDIU 11 persoane mor din cauza foametei, în fiecare minut, în lume. Numărul celor care mor de foame, mult mai mare decât cel al persoanelor decedate de pe urma COVID

11 persoane mor din cauza foametei, în fiecare minut, în lume. Organizaţia umanitară care a desfăşurat cercetarea a avertizat, de asemenea, că numărul persoanelor care se confruntă cu condiţii asemănătoare foametei a crescut de şase ori în ultimul an, ajungând la peste 520.000. Această situaţie tragică este determinată, în special, de conflicte, de pandemie şi de criza climatică.

Citeşte şi Elevi răniţi după ce trenul în care se aflau a deraiat, iar un vagon a căzut de la înălţime

11 persoane mor din cauza foametei, în fiecare minut, în lume

În prezent, este probabil ca 11 persoane să moară la fiecare minut din cauza foametei acute. Această rată o depăşeşte pe cea a mortalităţii cauzate de pandemia de COVID-19, care este de şapte persoane (decedate) la fiecare minut. Conflictele în curs, combinate cu întreruperile economice din cauza pandemiei şi o criză climatică în creştere, au adâncit sărăcia şi nesiguranţă alimentară catastrofală în zonele cele mai afectate de foamete din lume”, se arată în raportul Oxfam.

Pe primul loc în topul ţărilor care se confruntă cu foametea se află Republica Democrată Congo – 21,8 milioane de persoane. Populaţia acestei ţări africane era de aproape 90 de milioane de locuitori în 2020, potrivit Băncii Mondiale. Urmează Afganistanul, Yemenul şi Sudanul de Sud.

Citeste si Zeci de morţi şi de răniţi în urma unui incendiu izbucnit la o fabrică de procesare a alimentelor, în Bangladesh. VIDEO

Raportul Oxfam oferă, de asemenea, o serie de recomandări pentru abordarea crizei de alimente, inclusiv oferirea de către comunitatea internaţională a unei asistenţe economice şi umanitare de urgenţă pentru statele grav afectate, precum şi o cooperare globală pentru a „construi sisteme alimentare mai echitabile, mai rezistente şi mai durabile”.