Zeci de morţi şi de răniţi în urma unui incendiu izbucnit la o fabrică de procesare a alimentelor, în Bangladesh. VIDEO

Cel puţin 52 de persoane au murit şi alte aproximativ 50 au fost date dispărute, vineri, în urma unui incendiu care a izbucnit într-o fabrică din Bangladesh. Muncitorii aflaţi la acea oră în fabrică au sărit pe geam pentru a-şi salva viaţa.

09 iul. 2021, 13:03
Zeci de morţi şi de răniţi în urma unui incendiu izbucnit la o fabrică de procesare a alimentelor, în Bangladesh. VIDEO

Zeci de morţi şi de răniţi au fost înregistraţi în urma unui incendiu izbucnit la o fabrică de procesare a alimentelor din Bangladesh, informează Daily Star. Numărul persoanelor aflate în clădire nu este încă cunoscut, iar familiile ajunse la faţa locului spun că se tem că bilanţul ar putea fi cu mult mai mare.

Poliţia şi martori afirmă că incendiul a izbucnit joi, către ora locală 17.00, la fabrica Hashem Food and Beverage, care funcţionează într-o clădire de şase etaje, la Rupganj.

Zeci de morţi şi de răniţi în urma unui incendiu izbucnit la o fabrică din Bangladesh

Alte aproximativ 50 de persoane au fost rănite, dintre care unele s-au aruncat pe geam, de la etajele superioare, din cauza înaintării rapide a flăcărilor, a anunţat inspectorul de poliţie Sheikh Kabirul Islam, potrivit sursei citate.

Iniţial, autorităţile au anunţat că zeci de muncitori au fost daţi dispăruţi. Ulterior, au revenit asupra acestui anunţ şi au recunoscut că nu se ştie exact numărul persoanelor care nu răspund la apel.

Pompierii au salvat 25 de persoane de pe acoperişul clădirii.

Citeste si Bărbat de 80 de ani vaccinat de patru ori împotriva coronavirusului: „M-am gândit că va fi mai eficient, mai multe doze însemnând mai mulţi anticorpi”

După ce va fi controlat focul, vom lansa o operaţiune de căutare şi salare în interior”, a anunţat un purtător de cuvânt al pompierilor, Debashish Bardhan.

Un muncitor care a scăpat din flăcări a declarat că în fabrică se aflau zeci de muncitori.

La etajul trei, uşile de acces la scară erau închise. Colegi spun că erau 48 de persoane înăuntru. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ele”, a declarat el.

Un altul a povestit că a fugit împreună cu alţi 13 muncitori pe acoperiş după izbucnirea incendiului la parter.

Pompierii ne-au dat jos cu ajutorul unei corzi”, a povestit el.

Citeste si Soțul a părăsit-o înainte de luna de miere și a fugit cu cea mai bună prietenă a ei! Reacţia femeii care a suferit şocul vieţii

Nu se cunosc deocamdată cauzele izbucnirii incendiului

Deocamdată nu se ştie ce a dus la izbucnirea incendiului. Cert este că incendiul a izbucnit la parter şi s-a extins rapid şi la celelalte etaje ale clădirii, în special din cauza prezenţei în clădire a unor substanţe chimice, dar şi a unor deşeuri plastice care s-au aprins rapid. Autorităţile locale au intervenit cu 18 echipaje de pompieri, iar şeful echipei de intervenţie a precizat că doar după ce este lichidat incendiul autorităţile pot stabili cu exactitate ce a dus la izbucnirea acestuia.