STUDIU 9 din 10 angajaţi ar vrea ca, după ridicarea restricţiilor, să poată alege între a lucra la birou şi a lucra de acasă

87% dintre salariaţi ar prefera ca, după încetarea pandemiei, să aibă posibilitatea să aleagă între a lucra la birou şi a lucra de acasă, potrivit unui studiu realizat de Cisco Systems, citat de Reuters.

RomaniaTV.net
14 oct. 2020, 09:56
STUDIU 9 din 10 angajaţi ar vrea ca, după ridicarea restricţiilor, să poată alege între a lucra la birou şi a lucra de acasă

Pandemia a modificat radical atitudinea angajaţilor faţă de lucrul de acasă, indică studiul „Forţa de muncă a viitorului„. Deşi doar 5% dintre respondenţii sondajului lucrau de acasă în cea mai mare a timpului înainte de impunerea restricţiilor, în prezent 87% dintre salariaţi (adică aproximativ 9 din 10) vor să aibă posibilitatea de a alege de unde să lucreze după ridicarea restricţiilor, indică studiul Cisco.

Citeşte şi Schimbări radicale în Codul Muncii. Ministrul Violeta Alexandru a făcut anunţul pe Facebook

Vicepreşedintele Cisco Systems, Gordon Thomson, este de părere că, în aceste condiţii, companiile vor fi nevoite să-şi reconfigureze modul de funcţionare, pentru a satisface cererea angajaţilor. Thomson a a mai spus că şi tehnologia va fi folosită pentru a garanta siguranţa angajaţilor şi a datelor personale în mediul lor de lucru.

”Nu mai este vorba doar despre conectarea oamenilor, ci şi despre experienţa pe care o livrezi oamenilor în contextul în care ei sunt conectaţi. Investim mult mai mult în partea analitică ce merge dincolo de conectivitate”, a explicat el într-un interviu.

Studiul Cisco a fost realizat pe baza intervievării a 10.000 de angajaţi din 12 pieţe din Europa, Orientul Mijlociu şi Rusia.