Studiu: 99% dintre cei care au murit de coronavirus în Italia au avut altă boală

Mai mult de 99% din cazurile de deces coronavirus din Italia au fost persoane care au suferit de afecțiuni medicale anterioare, potrivit unui studiu al autorității naționale de sănătate din țară.

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 14:50

După ce decesele cauzate de virus au ajuns la peste 2.500, cu o creștere de 150% în săptămâna trecută, autoritățile din domeniul sănătății au creat un studiu pentru a ajuta la combaterea răspândirii bolii.

Italia are peste 31.500 de cazuri confirmate de boală. Noul studiu ar putea oferi cunoștințe legate de rata de deces din Italia, deoarece aproximativ 8% din totalul persoanelor infectate au decedat, rata fiind mai mare decât în alte țări.

Institutul de la Roma a examinat înregistrările medicale pentru aproximativ 18% din deceselerovocate de  coronavirus, constatând că doar trei victime, sau 0,8% din total, nu aveau patologie anterioară. Aproape jumătate dintre victime sufereau de cel puțin trei boli anterioare, iar ceilalţi aveau una sau două afecțiuni anterioare.

Peste 75% au avut hipertensiune arterială, aproximativ 35% au avut diabet și o treime au suferit de boli de inimă.

Persoanele vârstnice sunt cele mai afectate

Vârsta medie a persoanelor infectate este de 63, dar majoritatea celor care mor au peste 70 de ani. Vârsta medie a celor care au murit din cauza virusului în Italia este de 79,5 ani. Pe 17 martie, 17 persoane sub 50 de ani au murit din cauza bolii. Toate victimele sub 40 de ani din Italia au fost bărbați cu afecțiuni medicale grave existente.

Citeşte şi: Cine este medicul care a vindecat cei mai mulţi români infectaţi cu coronavirus. Acesta este tratamentul pe care l-a folosit

În timp ce datele publicate indică o încetinire a creșterii cazurilor, cu aproximativ 12,6%, un studiu separat arată că Italia ar putea subestima numărul real de cazuri prin testarea numai a pacienților care prezintă simptome.

Potrivit Fundației GIMBE, aproximativ 100.000 de italieni au contractat virusul, a informat Il Sole. Aceasta ar readuce rata de deces a țării mai aproape de media globală de aproximativ 2%.