Studiu: A treia doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer scade semnificativ riscul de infectare cu SARS-CoV-2

Tot mai multe ţări au avizat administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19, între ele şi Israel. În acest sens, un studiu realizat în Israel arată că administrarea unei a treia doze de vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer şi BioNTech îmbunătăţeşte semnificativ protecţia împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi dezvoltarea unei forme grave de COVID-19 la persoanele cu vârste peste 60 de ani.

23 aug. 2021, 12:25
Studiu: A treia doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer scade semnificativ riscul de infectare cu SARS-CoV-2

Un studiu prezentat duminică de Ministerul israelian al Sănătăţii indică faptul că administrarea unei a treia doze de vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer şi BioNTech îmbunătăţeşte semnificativ protecţia împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, studiul concluzionează că şi dezvoltarea unei forme grave de COVID-19 la persoanele cu vârste peste 60 de ani.

Citeşte şi: Cât de pregătită e România de valul 4. Raed Arafat: „Pregătim locuri la Terapie Intensivă pentru copii”

Pe de altă parte, doctorul Anthony Fauci, expert american în boli infecţioase şi cel ghidează răspunsul naţional la criza provocată de Covid-19, a declarat că oamenii ar trebui să fie înţelepţi şi să dea sistemului imunitar o şansă să se „maturizeze” înainte de a se grăbi să facă doza suplimentară de vaccin anti-Covid.

În opinia lui Fauci, o doză suplimentară de vaccin anti-COVID ar trebui administrată la cel puţin opt luni după cea de-a doua doză.

Administrarea celei de-a treia doze, în cazul vaccinurilor dezvoltate de Pfizer şi Moderna, este programat să înceapă în SUA pe 20 septembrie. Printre cei care vor primi mai întâi a treia doză se numără lucrătorii sanitari, cei din centrele de îngrijire şi vârstnicii, care au fost primii vaccinaţi odată ce serurile au primit autorizare pentru utilizare de urgenţă, în luna decembrie.

Citeşte şi: Adrian Streinu-Cercel: Urmează alte două valuri după valul 4, vin alte mutaţii ale virusului