Studiu alarmant: Contraceptivele orale CRESC riscul de SCLEROZĂ MULTIPLĂ

Publicat: Vineri, 28 Februarie 2014 18:02 // Actualizat: Vineri, 28 Februarie 2014 18:02 // Sursa: romaniatv.net

Cercetătorii au descoperit, în cadrul unui nou studiu, un risc crescut de scleroză multiplă (SM) în randul femeilor care folosesc contraceptive orale. Cu toate acestea, rezultatele nu înseamnă că femeile ar trebui să nu mai folosească anticoncepţionalele orale, spun cercetătorii.

Cecetătorii americani au analizat dosarele medicale a 305 de femei cu vârste cuprinse între 14 şi 48 de ani, care au fost diagnosticate cu scleroza multiplă sau cu sindromul clinic izolat, între 2008 și 2011. Ei au analizat planul contraceptiv folosit de aceste femei cu până la trei ani înainte de debutul simptomelor de SM.

În general, cercetătorii au descoperit un risc cu 30% mai mare de a dezvolta SM în rândul femeilor care au utilizat cel putin trei luni contraceptivele orale, comparativ cu un grup de control de 3050 de femei care nu au fost diagnosticate cu SM. Ei au descoperit că 29,2% dintre femeile cu SM au folosit contraceptive orale înainte de diagnosticul lor, în timp ce 23% dintre femeile din grupul de control sănătos folosiseră şi ele contraceptive, ceea ce relevă un risc crescut de SM în rândul femeilor care au folosit anticoncepţionale, arată autorul studiului, Dr. Kerstin Hellwig , de la Kaiser Permanente în California de Sud, potrivit FoxNews.com.

În plus, în rândul femeilor care nu folosesc în prezent contraceptive orale, dar au folosit aceste medicamente în cei trei ani înainte de a fi diagnosticate, a existat, de asemenea, un risc ușor mai mare.

Scleroza multiplă este o boală autoimună care afectează sistemul nervos central. Cauzele sunt neclare, dar experţii cred că genetica, mediul înconjurător și fumatul sunt posibili factori.

În timp ce această analiză preliminară indică o asociere, cercetatorii nu pot stabili cu fermitate cauzalitatea, avertizează Hellwig, care le sfătuieşte pe femei să nu oprească administrarea contraceptivelor orale.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H