Studiu bizar în SUA. Cercetătorii susțin că poluarea îngrașă oamenii

Un nou studiu cel puțin bizar a apărut în SUA. O echipă de cercetători americani susține că aerul poluat îngrașă oamenii. 

19 oct. 2022, 11:03
Studiu bizar în SUA. Cercetătorii susțin că poluarea îngrașă oamenii

După ce unii cercetători au susținut în repetate rânduri că gazele emise de vaci poluează aerul, acum niște oameni de știință americani, de la Universitatea din Michigan, susțin că aerul poluat contribuie la creștere în greutate a persoanelor de sex feminin.

Principalii subiecți vizați sunt femeile cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani, scrie Science Daily.

Expuse la aer poluat pentru o lungă perioadă, în special în zone cu niveluri crescute de particule fine, dioxid de azot și ozon, acestea au prezentat creșteri în dimensiunea corpului, a explicat cercetătorul Xin Wang, epidemiolog la Școala de Sănătate Publică a Universității din Michigan și autor coordonator al lucrării.

 

Concluziile bizare ale studiului din SUA

 

În studiu au fost cuprinse 1.654 de femei, marea lor majoritate cu vârste de aproape 50 de ani. Ele au fost monitorizate în intervalul 2000 – 2008.

Informațiile sunt halucinante în contextul în care autorii studiului susțin că poluarea este un factor determinant pentru care subiecții au luat kilograme în plus, fără a menționa faptul că după vârsta de 30-40 de ani, oamenii, indiferent de sex, oricum iau kilograme în plus, din diverse motive, în general naturale – încetinirea metabolismului, a arderilor, dar și din cauza stresului ori a alimentației dezechilibrate, respectiv a sedentarismului.

Legat de problema globală a poluării, în anii următori, se așteaptă ca guvernele lumii, în special SUA și Europa, să-și asume din ce în ce mai multe măsuri dure. Una dintre ele ar putea viza vitele. Animalele crescute la fermele din Uniunea Europeană produc, anual, mai multe gaze cu efect de seră decât toate mașinile și furgonetele din statele membre, dacă se ia în considerare impactul hranei lor, arată britanicii de la The Guardian.