Studiu bombă, care dă peste cap tot ce se ştia despre Covid-19. Coronavirusul a fost detectat în martie 2019 la Barcelona

Experții de la Universitatea din Barcelona au găsit urme ale noului coronavirus în eșantioane de ape uzate din Barcelona colectate pe 12 martie 2019, potrivit ziarului spaniol 20minutos.es.

26 iun. 2020, 19:48
Studiu bombă, care dă peste cap tot ce se ştia despre Covid-19. Coronavirusul a fost detectat în martie 2019 la Barcelona

Rezultatele recente indică faptul că noul coronavirus a fost depistat înainte să apară primul caz în decembrie în China. Deși Covid-19 duce la o boală respiratorie, s-a dovedit că mari cantități din genomul coronavirus se află în materiile fecale care ajung ulterior în apele uzate.

Experții cer repetarea testelor pentru a afla dacă este chiar vorba despre virusul SARS-CoV-2. Este nevoie de mai multe studii care să confirme această descoperire. În prezent, nu se poate vorbi despre o concluzie definitivă, mai scrie cotidianul spaniol.

Citește și Aproape 20% din locuitorii Moscovei au anticorpi la coronavirus. Anunţ oficial făcut de viceprimarul capitalei Rusiei

Barcelona este un important centru comercial și de afaceri, care găzduiește, de obicei, evenimente mari, care atrag vizitatori din multe părți ale lumii. Cu toate acestea, este probabil ca situații similare să avem şi în alte părți ale lumii și să fi avut cazuri de Covid-19, dar să fi trecut neobservate„, scriu autorii studiului.

Până în urmă cu câteva luni, se credea că pandemia de coronavirus provine dintr-o piață din orașul chinez Wuhan, unde ar fi apărut în decembrie 2019, și ar fi ajuns în Europa în ianuarie 2020.