Care e locul în care timpul trece cu 9% mai lent. Ce explicație au găsit oamenii de știință

Dacă îți place să te bucuri de timpul petrecut într-un anumit loc, să știi că un nou studiu arată că există un loc în care timpul trece cu 9% mai lent pentru majoritatea oamenilor.

15 mai 2024, 13:09
Care e locul în care timpul trece cu 9% mai lent. Ce explicație au găsit oamenii de știință

Dacă iubești să te bucuri de tot ce te înconjoară sau, dimpotrivă, ți se pare că timpul trece mai greu în anumite locuri, ei bine, oamenii de știință confirmă că timpul poate trece cu până la 9% pentru majoritatea persoanelor, într-o anumită locație.

Un studiu publicat în Popular Mechanics arată că timpul trece cu 9% mai lent în sala de sport. Cercetătorii spun că este interesant faptul că, timpul nu trece mai greu pentru că oamenii se plictisesc, ci pentru că se concentrează, iar corpul uman trece prin mai multe stări fizice în timpul exercițiilor.

Citește și: STUDIU: Alimentele care îți prelungesc viața cu 10 ani. Tu le ai incluse în dieta ta?

Sala de fitness, locul în care timpul trece cu 9% mai lent

Studiul realizat arată că timpul încetinește atunci când te afli în sala de sport, mai exact, pe o bicicletă eliptică. Cercetarea concentrată pe percepțiile oamenilor și pe explicațiile psihologice arată că în timpul exercițiilor, persoanele care fac sport trec printr-o multitudine de stări și schimbări fizice.

33 de participanți au fost puși să pedaleze o bicicletă staționară, iar apoi, li s-a spus să își estimeze timpul petrecut pe bicicletă. Rezultatele au arătat că oamenii au estimat un timp cu aproximativ 8-9% mai rapid decât cel real, fapt ce demonstrează că ceasul s-a mișcat mai încet pentru ei.

Citește și: Câți pași trebuie să faci zilnic a nu te îmbolnăvi. Cercetătorii au realizat un nou studiu: „Face minuni pentru sănătate”