Studiul care trebuie CITIT: Care sunt GUMELE de MESTECAT cu cele mai multe E-URI

Mai mult de un sfert dintre gumele de mestecat comercializate pe piaţa din România au în conţinut un număr de 11 E-uri şi aproape 19% dintre aceste produse conţin zahăr, relevă un studiu întocmit de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS) - InfoCons, dat publicităţii marţi.

15 apr. 2014, 09:54
Studiul care trebuie CITIT: Care sunt GUMELE de MESTECAT cu cele mai multe E-URI

Din totalul tipurilor de gumă de mestecat analizate, 25,92% prezentau pe etichetă un conţinut de 11 E-uri (Orbit Professional Polare Ice, Orbit Professional Strong Mint sau Orbit Professional White Strawberry Mint), 14,8% aveau între 8 şi 10 E-uri (Orbit Professional Fresh Mint, Professional White Spearmint), 11,1% un număr de 12 E-uri (Orbit Professional White, Orbit Tropical Fruit Chewing Gum), iar 7,4% un număr de 13 E-uri (Airwaves Extreme).

Citeşte şi Îţi place sa mesteci guma? Cercetatorii au o veste buna pentru tine

Cei mai puţini aditivi sunt consemnate în cazul: 5 Cobalt (7 E-uri), Hubba Bubba Apple Flavour şi Watermelon Flavour (câte 4 E-uri), Hubba Bubba Cherry Flavour (3) şi Hubba Bubba Original Flavour (1).

Aceste sortimente au, în schimb, un conţinut mare de zahăr, reiese din concluziile cercetării. De altfel, din cele 27 de tipuri de produse testate, doar 18,51% au în conţinut zahăr, restul de 81,5% având în compoziţie îndulcitori. Realizatorii studiului menţionează faptul că toate produsele tip gumă de mestecat au ca distribuitor/producător Wrigley România.

Citeşte şi Studiu: Motivul pentru care guma de mestecat îngraşă, chiar dacă are doar câteva CALORII

Cercetarea a cuprins testarea, în mod aleatoriu, a 27 de produse tip gumă de mestecat, comercializate în supermarketurile de pe teritoriul României, în iulie 2013. Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor şi serviciilor comercializate pe piaţa românească, derulat de ANPCPPS România – InfoCons, în cadrul consorţiului I.C.R.T.- International Consumer Research & Testing pentru produse şi servicii la standarde europene.