STUDIU CONTROVERSAT: Femeile însărcinate POT bea alcool în cantităţi moderate, fără riscuri

Cercetătorii au descoperit că un pahar de vin pe zi, în timpul sarcinii, nu va afecta dezvoltarea copilului. Un studiu nou arată că mamele care au băut "moderat" în timpul sarcinii au avut copii cu un echilibru mai bun decat cele care s-au abținut.

18 iun. 2013, 16:51
STUDIU CONTROVERSAT: Femeile însărcinate POT bea alcool în cantităţi moderate, fără riscuri

Deși recomandările oficiale spun că alcoolul trebuie evitat în timpul sarcinii, alte studii au constatat că băuturile alcoolice în cantităţi moderate nu afectează în mod negativ aspecte ale funcţiei cerebrale şi de comportament ale copilului.

Cel mai recent studiu arată că o femeie poate bea până la șapte pahare de alcool „light” (bere, vin) pe săptămână, fără ca acest lucru să afecteze devzvoltarea neurologică a fătului. Ba mai mult, consumul moderat de alcool în sarcină ar îmbunătăţi echilibrul copilului, potrivit DailyMail.

Cercetatorii britanici spun că abilitatea de a te echilibra – pe o grindă sau stând într-un picior – este un semn de bună dezvoltare a creierului în uter.

Profesorul John Macleod, de la Universitatea Bristol, care a condus cercetarea, a declarat că intenționează să le spună în continuare femeilor care vor să „fie 100% sigure de riscuri” că nu ar trebui sa bea în timpul sarcinii, dar el a adăugat că „Nu există dovezi puternice care sa confirme că alcoolul consumat cu moderaţie în sarcină, adică un pahar de vin pe zi, are efecte negative importante asupra copilului.”