Studiu: Copiii se vindecă mai repede de Covid. În plus, simptomele pe termen lung sunt mai rare decât la adulţi

Simptomele care continuă pe termen lung la unii pacienți de Covid-19 se regăsesc mai rar la copii decât la populația adultă, iar copiii se vindecă mai rapid decât adolescenții, în cazul cărora simptomele se manifestă oricum mai puțin decât în cazul adulților.

26 aug. 2021, 14:18
Studiu: Copiii se vindecă mai repede de Covid. În plus, simptomele pe termen lung sunt mai rare decât la adulţi

Experții de la London School of Hygiene&Tropical Medicine și King’s College London – spun că au dorit să verifice modul și durata de manifestare a Covid-19 la copii, scrie The Conversation, preluată de edupedu.ro.

Cercetătorii au folosit date colectate de la populație prin intermediul unui proiect digital și au ajuns, în cazul copiilor, la următoarele concluzii:

  • Cel mai adesea, printre cazurile analizate, copiii simptomatici sufereau de dureri de cap, oboseală, febră și durere în gât.
  • Copiii cu vâste mai mici se vindecă mai rapid: durata medie de manifestare a bolii e de șase zile – 5 zile în cazul copiilor de școală primară, 7 zile în cazul adolescenților.
  • În timp ce 13,3% dintre adulți raportau simptome și la mai mult de 28 de zile, în medie doar 4,4% dintre copii spuneau același lucru (3,1% la cei mici, 5,1% la cei mai mari)
  • Aproape toți copiii – 98,4% – erau complet sănătoși la opt săptămâni după boală
  • În medie, copiii au manifestat șase simptome diferite în prima săptămână de boală și doar două în ziua a 28-a, atunci când existau simptome de durată.
  • Simptomele cu cea mai mare probabilitate să dureze mai mult sunt oboseala, durerea de cap, pierderea mirosului.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 25 august. Peste 800 de infectări COVID-19 în 24 de ore. La ATI sunt 212 pacienţi, între care şi copii

Cercetătorii arată că rezultatele studiului lor sunt similare celor din studii similare realizate în Elveția și Australia, dar estimarea proprie cu privire la numărul de copii cu o durată mai lungă a bolii este mai mică decât cea a Oficiului Național de Statistică din Marea Britanie, diferență cauzată, probabil, de modalități diferite de evaluare a simptomelor de durată.

Citeşte şi STUDIU Copiii născuţi în timpul pandemiei de coronavirus au un IQ mai redus decât cei născuţi anterior


loading...
Partenerii noștri