STUDIU Copiii şi adolescenţii pot transmite coronavirusul altor membri de familie în aceeaşi măsură ca adulţii

Copiii de vârstă mai mare şi adolescenţii pot transmite coronavirusul la fel ca adulţii, arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă coreeni şi publicat în jurnalul ştiinţific Emerging Infectious Diseases al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite.

RomaniaTV.net
20 iul. 2020, 10:21
STUDIU Copiii şi adolescenţii pot transmite coronavirusul altor membri de familie în aceeaşi măsură ca adulţii

O echipă de cercetători de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud a studiat înregistrări medicale privind 59.073 de contacte ale unui număr de 5.706 de pacienţi diagnosticaţi cu boala COVID-19, identificaţi în această ţară în perioada 20 ianuarie – 27 martie.

Citeşte şi Cercetătorii au descoperit şase tipuri distincte ale infecţiei COVID-19. Care sunt simptomele pentru fiecare

Din 10.592 de contacte în rândul aceloraşi familii, 11,8% au fost diagnosticate cu coronavirus şi s-au înregistrat rate de contagiere mai mari în cazul persoanelor de contact ale copiilor decât ale adulţilor. Din 48.481 de contacte care nu locuiau împreună, 1,9% au fost diagnosticate cu noul coronavirus.

Cea mai ridicată rată de transmitere, de 18,6%, s-a înregistrat în familiile copiilor de vârstă şcolară, iar cea mai redusă rată, de 5,3%, a fost identificată în cazul contactelor din cadrul aceleiaşi gospodării ai copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 9 ani.