STUDIU coronavirus: Cât timp poți sta lângă o persoană bolnavă de COVID-19, ca să nu te infectezi

STUDIU coronavirus. Toată lumea ştie regula de cel puțin un metru distanță unul față de celălalt pentru a limita răspândirea virusului. Dar pentru cercetătorii de la MIT nu este suficient. Ei cred că această distanță fizică „ne oferă mai puțină protecție”, potrivit unui studiu publicat recent.

01 mai 2021, 21:19
STUDIU coronavirus: Cât timp poți sta lângă o persoană bolnavă de COVID-19, ca să nu te infectezi
Cercetătorii de la MIT cred că distanța fizică „ne oferă mai puțină protecție”

STUDIU coronavirus. Oamenii de știință au adunat informații despre unde, cum și cât riscăm să ne infectăm cu virusul SARS-CoV-2.

Citeşte şi: Coronavirusul nu va dispărea odată cu vaccinurile

Toate scenariile răspund la aceeași întrebare: dacă un purtător de COVID-19 intră în locul în care mă aflu, cât timp pot petrece în aceeasi încăpere cu el înainte de a fi expus virusului? Vezi ]n imaginile de mai jos, statisticile specialiştilor, potrivit Aleph News.

STUDIU coronavirus

Sursă: franceinter.fr
Sursă: franceinter.fr
Sursă: franceinter.fr

Tulpina indiană, confirmată în România

Tulpina indiană de coronavirus a fost depistată în România. Valeriu Gheorghiţă a declarat, joi, că nu sunt motive de îngrijorare, precizând că vaccinurile îşi menţin eficienţa faţă de complicaţiile bolii.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat că această nouă mutație a virusului nu reduce eficiența vaccinurilor.

Tulpina indiană este definită prin prezența a două mutații care se asociază cu reducerea activității neutralizante a anticorpilor, dar nu e un impas semnificativ care să reducă eficiența vaccinurilor. Mesajul e să ne vaccinăm ca să reducem riscul să se cumuleze noi mutații.

Nu e neapărat mai contagioasă, această mutație identificată pe această tulpină reduce activitatea neutralizantă a anticorpilor. Comparativ cu cea sud-africană, nu e mai rezistentă față de vaccinurile actuale.

Vaccinurile își mențin eficiența față de complicațiile bolii, riscul de spitalizare. Nu avem motive să ne îngrijorăm. Rămân aceleași măsuri de prevenție valabile”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Varianta tulpinii indiene a ajuns în România. Este vorba despre o singură persoană confirmată cu această tulpină a virusului. Pacientul este din Braşov.