Studiu: Cum influenţează laptele-formulă alimentaţia bebeluşilor

Publicat: Vineri, 06 Aprilie 2012 11:39 // Actualizat: Luni, 18 Noiembrie 2013 09:57 // Sursa: RTV.net

Grijile părinţilor în ceea ce priveşte alimentaţia bebeluşilor sunt majore. Dacă în cazul mămicilor care alăptează lucrurile sunt cât de cât sigure, în ceea ce le priveşte pe mămicile care îşi hrănesc bebeluşii cu lapte formulă apar câteva necunoscute.

Foto: utilecopii.ro

Cercetătorii spun că bebeluşii crescuţi cu lapte praf mănâncă mai mult din cauza lipsei unui aminoacid (existent în laptele matern) care creează senzaţia de saţietate.

În acest sens s-au făcut câteva studii care certifică faptul că lipsa respectivului aminoacid din formula de lapte îi face pe bebeluşi să nu-şi poată controla consumul. Iar acest lucru creşte riscul apariţiei obezităţii infantile.

La studiul despre alimentaţia bebeluşilor coordonat de Gary Beaucamp, directorul Monell Chemical Senses Center din Philadelphia, au participat 30 de copii cu vârsta până în 4 luni. Un grup a fost hrănit cu lapte-formulă obişnuit, cealălalt grup a fost hrănit cu formulă de lapte în care s-a adăugat aminoacidul respectiv, iar al treilea grup a fost hrănit cu lapte cu adaos de proteine. Părinţii au fost instruiţi să-şi hrănească bebeluşii până în momentul în care aceştia din urmă au dat primele semne de saţietate.

Citiţi aici mai mult

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bebeluş cercetători lapte lapte praf matern studiu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
22 Jan
noapte 0 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H