STUDIU Doar 6% dintre români au venituri care să le asigure un trai fără griji. Cât te costă lunar maşina

Doar 6% dintre români spun că veniturile actuale le permit un trai fără griji. Deşi nu au o situaţie financiară satisfăcătoare, doar puţin peste 14% dintre români ţin o evidenţă atentă a cheltuielilor. Aproape 40% dintre ei susţin că veniturile curente sunt suficiente cât să le asigure un trai decent, arată un studiu Novel Research.

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 09:56
STUDIU Doar 6% dintre români au venituri care să le asigure un trai fără griji. Cât te costă lunar maşina

Aproape un sfert dintre români suţin că din banii pe care-i câştigă îşi pot asigura doar strictul necesar. 29,3% dintre români deţin un cont bancar şi doar 17% au un cont de economii.

Citeşte şi Programul „Noua Casă” începe pe 15 august. Cu ce avans poţi lua un credit de 70.000 de euro

Două treimi dintre români nu intenţionează să acceseze vreun tip de produs financiar în viitorul apropiat

Anumite decizii scumpe vin la pachet cu credite sau cu datorii, iar la anumite intervale apare această corecţie economică, adică apar aceste crize economice. Oamenii cu venituri mari au tendinţa să îşi cheltuie preponderent banii pe anumite alegeri destul de scumpe. Se orientează spre locuinţe din ce în ce mai mari, în zone mai centrale. Locuinţa pe care ţi-o permiţi reprezintă de fapt venitul tău pe patru ani. Cea mai mare gaură financiară când vine vorba de maşina personală – deprecierea maşinii – şi faptul că o maşină pierde, în fiecare an, între 15%-20% din valoarea ei. Întâlnesc în zona corporate angajaţi care câştigă foarte bine, dar care când trag linie la sfârşitul lunii îşi dau seama că n-au rămas cu mare lucru”, a declarat trainerul în educaţie financiară Adrian Asoltanie, potrivit Mediafax.