Studiu Fundaţia Soros: Afectaţi de criză, românii văd viitorul în negru

Românii au fost loviţi de criză ca de tren. Două treimi dintre ei şi-au pierdut locul de muncă, veniturile li s-au înjumătăţit sau au fost trimişi în şomaj tehnic. Cele petrecute în ultimii ani îi fac să nu fie prea optimişti când se gândesc la viitor.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 07:29
Studiu Fundaţia Soros: Afectaţi de criză, românii văd viitorul în negru

Potrivit unui studiu realizat de Fundaţia Soros România, „Românii şi criza economică”, numărul celor afectaţi de recesiune a crescut considerabil în ultimii ani în ţara noastră.

De exemplu, dacă în 2009, primul an după izbucnirea crizei, 18 la sută dintre cei chestionaţi spuneau că aveau în familie o persoană care a fost concediată, în noiembrie 2011 25% dintre români se confruntă cu această situaţie.

Situaţia din ţară face ca lucrurile să arate dramatic pentru Guvernul Boc. Aproape 90% dintre respondenţi nu au deloc încredere în politicile guvernului, iar 52% consideră că măsurie anticriză au fost greşite, în timp doar 7 procemte le consideră mai degrabă bune.

Potrivit sondajului românii nu mai au nici măcar optimismul. Intrebaţi dacă peste 3 ani vom fi tot în criză economică, 1 din patru respondenţi au spus „da”. Doar 6% dintre intervievaţi cred că vom scăpa într-un an.