Studiu: Hrana de tip fast-food ne face depresivi

Hrana hipercalorică de tip fast-food sau junk food nu numai că ne face supraponderali sau chiar obezi, ci dăunează şi sănătăţii mintale, provocându-ne depresie.  

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 20:43
Studiu: Hrana de tip fast-food ne face depresivi

Un studiu al cercetătorilor spanioli a scos la iveală faptul că un consum constant de produse hipercalorice, bogate în grăsimi trans, cum sunt meniurile de tip fast food de genul hambuger, hotdog sau pizza, sporeşte cu până la 51% şansele de a ne provoca depresie, comparativ cu consumul ocazional sau chiar evitarea completă a consumului unor astfel de alimente.

„Cu cât consumi mai mult fast food, cu atât creşte riscul de a face depresie”, a avertizat Almudena Sanchez-Villegas, coordonatorul studiului realizat de cercetătorii de la Universităţile spaniole Las Palmas de Gran Canaria şi Granada.

În afară de problemele de sănătate, persoanele care consumă hrană de tip fast food riscă mai mult să nu îşi găsească un partener şi sunt mai puţin active comparativ cu cele care mănâncă sănătos, a mai arătat studiul specialiştilor spanioli, care a fost publicat în Journal Public Health Nutrition. 

Studiul a fost realizat, pe o perioadă de şase luni, pe un eşantion de 8.964 de subiecţi care au fost diagnosticaţi cu depresie sau care luau pastile antidepresive.