Studiu. În cât timp de infectezi dacă stai lângă o persoană care are Covid-19

Publicat: Sâmbătă, 02 Mai 2020 16:43 // Actualizat: Sâmbătă, 02 Mai 2020 16:43 // Sursa: romaniatv.net

Un studiu realizat împreună de specialiștii Universității din Aarhus, precum și cei ai Ministerului Sănătății a analizat în cât timp te poți infecta cu COVID-19 dacă te situezi în apropierea unei persoane îmbolnăvite.

Specialiștii s-au folosit de fotbal pentru a explica și mai bine la ce rezultate au ajuns. Potrivit rezultatelor, un jucător trebuie să stea sub mai puțin de doi metri, timp de 15 minute, ca să contracteze virusul de la respectiva persoană infectată, ceea ce este imposibil într-un meci de fotbal.

Pandemie CORONAVIRUS. Horaţiu Moldovan: Procentul de vindecare plasează România în topul european

”În medie, un fotbalist va sta un minut şi jumătate lângă alt jucător, în timpul desfăşurării unui meci”, a spus virusologul danez Allan Randrup Thomsen, pentru presa daneză.

În plus, potrivit studiului, la care au participat Nikolas Knudsen, Manuel Thomasen și profesorul Thomas Bull Andersen, acesta din urmă reprezentant al Ministerului Sănătății în cadrul Universității de la Aarhus, mai sunt imperios necesare și alte măsuri extrem de importante.

”Transportul jucătorilor cu autocarul, unde normele de distanțare socială nu pot fi aplicate, ar trebui să fie înlocuite cu alte mijloace de transport.

De asemenea, dușurile din interiorul vestiarelor, reprezintă al loc unde ar exista pericolul real de îmbolnăvire”, a spus și Andersen.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H