Studiu îngrijorător de Valentine’s Day. Dragostea piere în era vitezei! Ce spun datele despre cuplurile din ziua de azi!

Ziua Îndrăgostiților este considerată ziua iubirii. E o zi specială în care ar trebui să ne asigurăm că cei din jurul nostru știu cât de mult ținem la ei.
Alina Costache
14 feb. 2022, 20:02
Studiu îngrijorător de Valentine's Day. Dragostea piere în era vitezei! Ce spun datele despre cuplurile din ziua de azi!

Studiu îngrijorător de Valentine’s Day.  Totuși, în această zi în care Cupidon ar trebui să ne lovească cu săgeata, există mai multe motive pentru a crede că „dragostea” (prin numeroasele ei definiții) nu este ceea ce a fost cândva. Cel puțin nu  în Statele Unite ale Americii.

Studiu îngrijorător de Valentine’s Day. Dragostea piere în era vitezei! Ce spun datele despre cuplurile din ziua de azi!

Iată patru statistici potențial tulburătoare despre cum se manifestă dragoste în SUA, în epoca vitezei. Douăzeci și șase la sută dintre americanii cu vârsta de 18 ani și peste nu au întreținut relații intime nici măcar o dată în ultimele 12 luni, conform Sondajului general social din 2021.

Ai putea crede că acesta este doar un efect pandemic, dar face parte dintr-o tendință pe termen lung. Cei doi ani cu cel mai mare procent de adulți care au declarat că nu au făcut dragoste o dată în ultimul an au fost 2016 (23%) și 2018 (23%) – ultimele două când a fost efectuat sondajul. Înainte de 2004, cel mai mare procent de americani care au declarat că nu au făcut dragoste în ultimul an era de 19%.

Sondajul de anul trecut a fost și pentru prima dată când procentul de americani care au făcut dragoste o dată pe lună sau mai puțin a depășit 50%. În 1989, 35% dintre adulții americani au făcut dragoste o dată pe lună sau mai puțin.

Unele dintre aceste cauze au de-a face cu mai puține persoane care se căsătoresc și cu o populație îmbătrânită, dar asta nu explică totul. Dintre cuplurile căsătorite cu vârsta sub 60 de ani, 26% au făcut dragoste o dată pe lună sau mai puțin în 2021. În 1989, era de 12%. Anii 1980 au fost într-adevăr mai buni pentru actul sexual.

Nu este vorba doar de relații intime. Aproximativ 62% dintre americanii cu vârste cuprinse între 25 și 54 de ani au trăit cu un partener sau au fost căsătoriți, conform unui studiu din 2021 al Centrului de Cercetare Pew. Studiul includea 53% care erau căsătoriți și 9% care locuiau împreunî . Este cu mult sub nivelul de 71% dintre cuplurile care locuiau împreună în 1990, cu 67% căsătoriți și 4% coabitând.
Ai putea crede că ponderea tot mai mare a persoanelor necăsătorite care trăiesc fără soț se datorează nivelului de educație în creștere în rândul femeilor care nu au nevoie de sprijinul financiar al unui bărbat. Statisticile spun o poveste diferită, totuși.

Oamenii mai educați și cei cu salarii mai mari sunt cel mai probabil să locuiască cu un partener sau să fie căsătoriți. Mulți oameni nu se vor căsători dacă nu cred că este fezabil din punct de vedere financiar, potrivit sondajului Pew.

A existat, de asemenea, o creștere mai mare a bărbaților necăsătoriți care trăiesc singuri (10 puncte) decât a femeilor (7 puncte) comparativ cu valoarea de referință din 1990.

Citește și: Horoscop 14 februarie 2022. Ziua cu mulţi fluturi în stomac şi multă ciocolată. Cine este fericit de Valentine’s Day

Spynews
Crimă înfiorătoare în Spania. Un bărbat și-a ucis soția româncă și pe fiul ei, după o ceartă în familie. Un muncitor român a privit toată scena
Bzi.ro
Jador a transmis că Oana Ciocan este însărcinată: „Abia aștept să fim trei!”
Fanatik.ro
Bugetul de miliarde de euro, adevărata miză a referendumului pe care Nicușor Dan vrea să-l declanșeze în București
Capital.ro
Se bagă banii DIRECT ÎN CONT Trebuie să îndeplinești o singură condiție
Playtech.ro
ȘOC! Cum a apărut Carmen Iohannis la secția de votare din Sibiu. Toată lumea a fost uimită
DailyBusiness
Nicușor Dan câștigă detașat Primăria Capitalei! Primele rezultate
Adevarul
Macron şi Biden, la o nuntă cel puţin neobişnuită. Mirele are 100 de ani, iar mireasa, 96: „Iubirea nu este doar pentru tineri” | FOTO VIDEO
Spynews
Cum să îți speli prosoapele de plajă corect. Așa vei scăpa de reziduri, bacterii și de mirosurile neplăcute
Spynews
O fetiță de 6 ani a fost omorâtă, după ce s-a rupt o bucată dintr-o rachetă de badminton. Incidentul s-a produs sub privirile părinților: ”A intrat în craniul...”
Evz.ro
Andreea Bălan, uimită de replica fetiței sale, Ella. Are legătură cu Victor Cornea
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
wowbiz.ro
Salman Khan a dat vestea cea mare direct de pe contul Iuliei Vântur! Actorul a vrut ca toată lumea să afle de la el
Cancan.ro
Lidia Buble l-a bântuit pe Răzvan Simion și la nunta acestuia. Ce s-a întâmplat în ziua căsătoriei
Playsport.ro
Era una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România, dar a renunțat la TOT! INCREDIBIL: cu cine se iubește astăzi!
kanald.ro
Gestul făcut de părinții și prietenii Patriziei Cormos la înmormântare! Cum au fost îmbrăcați cei care au condus-o pe ultimul drum
Capital.ro
PRIMUL ANUNȚ despre Gabriela Firea. Vestea venită chiar de la SEDIUL PSD
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
stirilekanald.ro
Tragedie în România! El e bărbatul care a murit în secția de votare! Dumitru a...
substantial.ro
Accesul la internet prin Starlink schimbă viața tribului Marubo din Amazon
MediaFlux
REZULTATE OFICIALE ALEGERI! Răsturnare de situație în ROMÂNIA
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'