Studiu: Oamenii care râd tare pot avea probleme mintale

Cercetătorii au constatat că un copil râde zilnic de 20 de ori mai mult decât un adult.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 10:24
Studiu: Oamenii care râd tare pot avea probleme mintale

Toţi medicii şi psihoterapeuţii recomandă râsul ca fiind drept cel mai bun remediu împotriva stresului şi a grijilor zilnice. Numeroşi cercetători s-au aplecat asupra studiul buneidispoziţii, sub mai multe aspecte.

Site-ul dcnews.ro a preluat câteva dintre concluziile acestora şi scrie că psihologul Richard Wiseman, de la Universitatea Hertfordshire, din Anglia, a constatat că un copil râde de 300 de ori pe zi, iar un adult doar de 15 ori pe zi. În plus, dacă o persoană are un râs ascuţit şi aspru, înseamnă că aceasta se bucură de răul altuia.

Cei care râd tare au nevoie de atenţie. În unele cazuri, aceştia au probleme mintale. Oamenii care râd pe înfundate sunt imaturi sau insensibili. Cei care râd ţinându-se cu mâinile de burtă sunt oameni calzi şi prietenoşi, iar cei care râd repede şi foarte sonor, au o sexualitate accentuată şi flirtează des. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Lesley Harbidge, de la Universitatea Aberdeen.

De asemenea, profesorul Christie Davies, de la Universitatea Reading, susţine că evreii râd cel mai mult din întreaga lume. Profesorul a observat şi faptul că poporul japonez nu are glume.

Citiţi mai multe pe site-ul dcnews.ro