STUDIU. Persoanele supraponderale sunt mai voioase şi mai puţin predispuse la depresie

Oamenii de ştiinţă de la McMaster University, din Canada, au reuşit să coreleze "gena grăsimii" cu "gena fericirii" şi au ajuns la concluzia că persoanele mai grăsuţe sunt mai puţin predispuse la depresie.

RomaniaTV.net
20 nov. 2012, 20:05
STUDIU. Persoanele supraponderale sunt mai voioase şi mai puţin predispuse la depresie

Persoanele cu surplus de greutate sunt considerate de mulţi oameni slabi şi trişti care îşi găsesc mereu refugiul în mâncare şi în ronţăit, însă un studiu realizat recent demonstrează contrariul. Mai exact, grăsuţii sunt, spun cercetătorii, mai voioşi şi mai volubili decât oamenii cu o siluetă desprinsă din reviste.

Descoperirea cercetătorilor de la McMaster University ar putea fi o explicaţie pentru faptul că personajele supraponderale au mereu un zâmbet larg pe faţă şi sunt, de obicei, cele mai haioase şi joviale, scrie Daily Mail.

„Gena grăsimii” (FTO) contribuie la obezitate, însă reduce cu 8 procente riscul de depresie. În timpul studiului, cei din echipa de cercetare au analizat 17.200 de mostre de DNA recoltat de la participanţi din 21 de ţări. Rezultatele au arătat că cei la care a fost descoperită gena FTO dădeau mai puţine semne de depresie, conform altor studii internaţionale la care au participat.

CITEŞTE ŞI: Dansează ULUITOR, deşi este supraponderală. „Dansez în numele tuturor grăsuţilor” VIDEO

„Diferenţa de opt procente este mică, dar am descoperit o nouă bază moleculară pentru depresie. Avem, astfel, prima dovadă că gena obezităţii este asociată cuu protecţia împotriva depresiilor majore, independent de efectele sale sau de indicele de masă corporală”, a explicat profesorul David Meyre.


loading...
Partenerii noștri