STUDIU Pfizer vrea să dezvolte un vaccin pneumocic care să fie administrat împreună cu o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

Pfizer a început un studiu clinic care constă în administrarea unui vaccin pneumocic împreună cu o a treia doză de vaccin împotriva Covid-19, la persoane cu vârste de peste 65 de ani.

25 mai 2021, 09:49
STUDIU Pfizer vrea să dezvolte un vaccin pneumocic care să fie administrat împreună cu o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

Vaccin pneumococic Pfizer. Scopul acestui studiu este acela de a înţelege dacă această combinaţie de vaccinuri este sigură şi de a observa reacţia sistemului imunitar după adăugarea unui vaccin pneumococic la vaccinul împotriva Covid-19. Vaccinul pneumococic candidat, 20vPnC, este dezvoltat pentru protejarea adulţilor împotriva a 20 de serotipuri responsabile de majoritatea bolilor pneumoccocice invazive şi pneumonie, informează Reuters.

La această cercetare participă 600 de voluntari care vor fi recrutaţi din studiul pentru vaccinul împotriva Covid-19, în stadiu târziu, după ce aceştia au primit a doua doză de vaccin cu cel puţin şase luni înainte de a intra în acest nou studiu.

Citeste si Aceasta este boala care ar fi apărut ca efect al vaccinului Pfizer. Anunţul făcut de specialştii din domeniul Sănătăţii!

Un vaccin pneumococic Pfizer ar putea să fie administrat împreună cu o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

Anterior, existase recomandarea ca vaccinurile anti-COVID să fie administrate singure. Dar, pe baza experienței cu vaccinuri non-COVID, Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a declarat că vaccinurile COVID-19 și alte vaccinuri pot fi administrate simultan sau în aceeași zi.

În luna decembrie 2020, Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a acceptat să evalueze cu prioritate o cerere a Pfizer de licenţă pentru administrarea vaccinului 20vPnC la adulţi care au depăşit 18 ani şi a stabilit o dată pentru decizie în luna iunie. Două luni mai târziu, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a acceptat cererea companiei de autorizare a introducerii pe piaţă a 20vPnC.

Citeste si Românii vaccinaţi cu Pfizer ar putea fi chemaţi pentru a treia doză. Valeriu Gheorghiţă: „E posibil să se identifice anumite segmente populaţionale”


loading...
Partenerii noștri