STUDIU. Românii au cumpărat mai multe animale de companie în timpul pandemiei COVID

Românii și-au achiziționat un număr mult mai mare de animale de companie pe durata pandemiei de coronavirus, conform unui studiu.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 14:16
STUDIU. Românii au cumpărat mai multe animale de companie în timpul pandemiei COVID

Studiul realizat de Asociața Română a Producotorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) arată faptul că mai mulți posesori de câini și pisici și-au mai achiziționat câte un animel pe durata pandemiei de coronavirus.

Citește și: STUDIU: Peste 80% dintre bolnavii de COVID-19 au lipsă această vitamină

Prin urmare, 17% dintre posesorii de câini şi 16% dintre posesorii de pisici au declarat că şi-au luat un animal de companie în perioada stării de urgenţă.

Rezultatele studiului arată faptul că principalul factor care îi determină pe românii din mediul urban să îşi ia un animal de companie este de natură emoţională. Prin urmare, 57% dintre respondenţi au declarat că alegerea lor este determinată de dragostea pe care o simt pentru animale, în timp ce 14% dintre aceştia au adus un animal de companie în gospodărie la dorinţa unui alt membru al familiei, în special a copiilor.

Conform studiului, respondenții au poziționat animalul de companie pe locul patru în lista apropiaților. 

De asemenea, datele studiului arată că, câinii reprezintă cel mai comun animal de companie (66%), urmaţi de pisici (58%), papagali sau alte păsări (12%), peşti (11%), iepuri (8%), broaşte ţestoase (4%), hamsteri (3%) şi porcuşori de Guinea (2%);