STUDIU ŞOCANT. Spune-mi câţi prieteni ai ca să îţi spun când vei muri

În 2011, o cercetare realizată în America indica faptul că din procentul de oameni care nu fac cele 150 de minute de mișcare pe săptămână, o proporție covârștioare o ocupau femeile măritate: 63 la sută. Conform concluziilor de atunci ale experților, femeile care nu erau implicate într-o relație aveau mai mult timp pentru a face exerciții, față de femeile măritate care aveau alte priorități: copii, soț, treburile casnice.

13 mart. 2016, 06:08
STUDIU ŞOCANT. Spune-mi câţi prieteni ai ca să îţi spun când vei muri

Luând în considerare toate avantajele pe care le aduce o ședință la sală: faci cardio, îți tonifici musculatura, scapi de stres, cerectătorii au ajuns la conclzia că femeile care nu au iubit au un trai de viață mai sănătos, comparativ cu cele care sunt măritate, scrie unica.ro. De aceea, și starea de sănătate a femeilor nemăritate este mult mai bună, au dedus specialiștii.

Citește și Legi nescrise ale căsniciei pe care oricine ar trebui să le respecte

Un argument în plus la teoria lor aduce o altă cercetare, realizată trei ani mai târziu. În 2014, oamenii de știință au descoperit că persoanele căsătorite, care nu sunt fericite în cuplu, sunt expuse riscului de a suferi de boli de inimă.

Există dovezi științifice cum că persoanele care nu sunt căsătorite au prietenii mai solide, comparativ cu persoanele căsătorite. Concluzica lor a fost că persoanele căsătorite nu dezvoltau legături puternice în afara mariajului, cele necăsătorite dedică mai mult timp relațiilor cu alte persoane, cum ar fi prieteni, frai, vecini, alte cunoștințe de care sunt atașați.

De asemenea, persoanele cu prieteni mai puțini sunt cu 50 la sută mai mult predispuse riscului de a muri în următorii șapte ani și jumătate.