Studiu SRP: Ce ştiu mamele despre imunizarea împotriva rotavirusului

Cea mai frecventă boală infecţioasă a copilăriei este infecţia cu rotavirus. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre mămici nu au auzit despre vaccinarea împotriva acestui virus. Cel puţin, aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma unui studiu realizat de către Societatea Română de Pediatrie (SRP) în cadrul campaniei "Să protejăm împreună copilăria".

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 06:29
Studiu SRP: Ce ştiu mamele despre imunizarea împotriva rotavirusului

Derulat la nivel național în rândul mamelor cu copii cu vârste între 0 şi 5 ani, studiul a arătat că din procentul redus de mame care au auzit despre vaccinul împotriva rotavirus, doar 35% au ales să îşi protejeze copilul prin imunizare. În comparație cu vaccinarea împotriva celorlalte boli (pneumonie, varicelă, hepatita B), vaccinarea anti-rotavirus are cel mai mic procent înregistrat: aproape de 2 ori mai puține mame aleg să prevină infecția cu rotavirus a copilului prin imunizare.

Cu toate acestea, conform rezultatelor studiului, rotavirusul a spitalizat cei mai mulți copii în comparație cu celelalte boli, mai mulți chiar şi decât hepatita B sau pneumonie. Astfel, potrivit studiului, spitalizarea a fost necesară pentru 8 din 10 copii afectați de rotavirus. În România, media de spitalizare pentru rotavirus este de 6 zile.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro