STUDIU. Vaccinul Pfizer-BioNTech, protecție asigurată pentru cel puțin șase luni după rapel

Vaccinul Pfizer/BioNTech asigura protectie impotriva Covid-19 timp de cel putin sase luni de la rapel, arata un studiu clinic in faza 3, anunta joi, 1 aprilie, cele doua companii.

01 apr. 2021, 19:11
STUDIU. Vaccinul Pfizer-BioNTech, protecție asigurată pentru cel puțin șase luni după rapel

Vaccinul Pfizer-BioNTech, protecție asigurată pentru cel puțin șase luni după rapel. Este vorba despre primele teste cu privire la durata protectiei vaccinului impotriva covid-19, iar in pofida acestei perioade modeste de sase luni, este vorba despre o perioada mult mai mare decat cele 90 de zile de protectie estimate pana acum. Vaccinul ramane eficient in proportie de 91% impotriva bolii simptomatice in aceste sase luni si pare sa fie „deplin eficient” impotriva variantei sud-africane (B.1.351) impotriva careia, se temeau unii cercetatori, vaccinurile anticovid nu ar fi eficiente.

Vaccinul Pfizer-BioNTech, protecție asigurată pentru cel puțin șase luni după rapel

„Vaccinul a fost 100% eficient impotriva formelor grave ale bolii asa cum sunt definite de catre Centrele americane de Control si Preventie a Bolilor (CDC) si a avut o ficienta de 95,3% imporiva formelor grave de covid-19 asa cum sunt ele definite de catre Administratia Alimentelor si Medicamentelor (FDA)”, precizeaza Pfizer si BioNTech intr-un comunicat. Cele doua companii au anuntat miercuri ca un studiu redus pe copii cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani are o eficienta de 100% impotriva Covid-19.

Pfizer anunţă că vaccinul său anti-COVID are eficienţă 100% pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

Vaccinul a fost testat pe un numar de peste 46.000 de voluntari, iar 927 s-au inbolnavit de Covid-19: „Dintre cele 927 de cazuri simptomatice confirmate de covid-19 in teste clinice, 850 de cazuri de covid-19 au fost inregistrate in grupul caruia i s-a administrat un placebo, iar 77 in grupul BNT162b2, ceea ce corespunde unei eficiente a vaccinarii de 91,3%”.

Vaccinul Pfizer BioNTech împotriva COVID este eficient și împotriva tulpinii sud-africane

„Treizeci si doua de cazuri grave de covid-19, asa cum sunt definite de CDC, s-au inregistrat in grupul placebo, in timp ce in grupul vaccinat BNT162b2 nu s-a inregistrat niciunul, ceea ce arata ca vaccinul a fost eficient 100% impotriva unor forme grave de boala potrivit definitiei CDC. 31 de cazuri, potrivit definitiei FDA, au fost inregistrate in grupul placebo si un caz in grupul vaccinat BNT162b2, care arata o eficienta de 95,3%, potrivit definitiei FDA”, precizeaza Pfizer-BioNTech.