Pfizer anunţă că vaccinul său anti-COVID are eficienţă 100% pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

Compania Pfizer a anunaţat că vaccinul său anti-COVID are eficienţă 100% în prevenirea infectării cu coronavirus în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. În prezent, vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech este utilizat în cazul persoanelor de peste 16 ani. Studiul a fost făcut pe 2.260 de participanţi în Statele Unite.

31 mart. 2021, 15:33
Pfizer anunţă că vaccinul său anti-COVID are eficienţă 100% pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

Reprezentanții Pfizer/BioNTech au anunțat miercuri că vaccinul lor împotriva Covid-19 este 100% sigur, eficient și oferă răspunsuri puternice de anticorpi la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a declarat că intenționează să prezinte noile date privind vaccinul, care este dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente german BioNTech, „cât mai curând posibil” reprezentanţilor Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) și altor autorități de reglementare, în speranţa că tinerii din această grupă de vârstă vor putea fi vaccinaţi înainte de începerea anului școlar următor.

Citeşte şi: Vaccinurile Pfizer şi Moderna reduc riscul de infectare la două săptămâni după administrarea primei doze STUDIU

Studiul celor de la Pfizer a fost făcut pe 2.260 de participanţi în Statele Unite. Au fost înregistrate 18 cazuri de Covid-19 în grupul placebo, în timp ce în grupul care a primit vaccinul nu s-a confirmat niciun caz, potrivit companiei.

Totodată, reprezentanţii Pfizer au precizat că vaccinul a fost bine tolerat de copii, iar reacțiile adverse au fost asemănătoare cu cele observate în rândul adulţilor. Compania nu a precizat exact ce reacţii adverse au prezentat copii incluşi în studiu, însă după vaccinare unii adulţi au acuzat dureri la locul injectării, dureri de cap, febră, greaţă sau stare de oboseală.

Citeşte şi: Pfizer a început testele clinice pentru un medicament antiviral împotriva COVID-19