STUDIU Varianta Epsilon, rezistentă la anticorpi, indiferent de modul de dobândire a acestora

Varianta Epsilon a coronavirusului, depistată prima dată în SUA, e rezistentă la anticorpi, relevă rezultatele unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Washington şi publicat în revista Science.

06 iul. 2021, 12:02
STUDIU Varianta Epsilon, rezistentă la anticorpi, indiferent de modul de dobândire a acestora

Varianta Epsilon este mai rezistentă, indiferent de modul de dobândire a acestora, prin vaccinare sau prin infectare, arată studiul publicat în revista Science. Recent, cercetătorii de la Universitatea din Washington au analizat 57 de probe ale infecţiilor cu Epsilon. Aceştia au recoltat plasmă de la 33 de persoane vaccinate cu două doze de Pfizer, 15 persoane vaccinate cu două doze de Moderna şi de la alte 9 persoane care au trecut prin boală.

Citeste si Mutaţia Epsilon şi varianta Lambda, mai periculoase ca tulpina Delta. Franţa anunţă valul 4 al pandemiei

În urma analizelor, au constatat că varianta Epsilon e rezistentă atât la anticorpii produşi de vaccinurile de tip ARN mesager, cât şi la cei produşi ca urmare a trecerii prin boală.

Explicaţia constă în faptul că există trei mutaţii care fac această mutaţie mult mai rezistentă la anticorpii care se află pe proteina Spike, cea de care virusul se foloseşte pentru a intra în celulele din corp.

Citeste si Alexandru Rafila anunţă ce români ar putea să aibă deja IMUNITATE PE VIAŢĂ împotriva Covid

Mutaţia Epsilon este noua ameninţare a pandemiei de coronavirus. Caracteristicile mutației Epsilon care au făcut-o să intre în grupul variantelor virusului SarsCoV2 care provoacă îngrijorare, așa-numitul VOC (Variants of concern). Mutațiile au fost detectate de cercetările coordonate de biochimistul Matthew McCallum, de la Universitatea din Washington din Seattle.

Identificată pentru prima dată în California, mutaţia Epsilon nu este încă foarte răspândită în Europa și conform bazei de date internaționale GISAID, care colectează secvențele genetice ale virusurilor, în Italia au fost depistate doar două cazuri.

 


loading...
Partenerii noștri