Mutaţia Epsilon şi varianta Lambda, mai periculoase ca tulpina Delta. Franţa anunţă valul 4 al pandemiei

Studiul publicat în revista Science vrea să sublinieze importanța secvențierii, ca una dintre cele mai importante arme pentru a contracara circulația virusului.

05 iul. 2021, 09:31
Mutaţia Epsilon şi varianta Lambda, mai periculoase ca tulpina Delta. Franţa anunţă valul 4 al pandemiei

Mutaţia Epsilon este noua ameninţare a pandemiei de coronavirus. Caracteristicile mutației Epsilon care au făcut-o să intre în grupul variantelor virusului SarsCoV2 care provoacă îngrijorare, așa-numitul VOC (Variants of concern). Mutațiile au fost detectate de cercetările coordonate de biochimistul Matthew McCallum, de la Universitatea din Washington din Seattle, și publicate în revista Science.

Identificată pentru prima dată în California, mutaţia Epsilon nu este încă foarte răspândită în Europa și conform bazei de date internaționale GISAID, care colectează secvențele genetice ale virusurilor, în Italia au fost depistate doar două cazuri.
Anunțul survine după o serie de evenimente care, puse cap la cap, pare să ne ducă, din nou, către un lockdown general. Pe lângă Epsilon și Delta, varianta Lambda nu este deloc de neglijat.

Contradicţii asupra celei de-a treia doze de vaccin Pfizer. Experţii nu reuşesc să cadă de acord asupra necesităţii acesteia
Mai ales că noul coronavirus a găsit o modalitate prin care să se protejeze împotriva vaccinurilor, iar oamenii de știință preconizează că acesta urmează să se transforme într-un super-virus.

Studiul publicat în revista Science vrea să sublinieze importanța secvențierii, ca una dintre cele mai importante arme pentru a contracara circulația virusului.

Cercetarea coordonată de McCallum, care se bazează pe analizarea a 57 de probe, a observat trei mutații. Acestea fac ca varianta Epsilon să fie rezistentă la anticorpi și care se găsesc pe proteina Spike, ”gheara” moleculară folosită de virus pentru a intra în celule.

Ministrul francez al Sănătăţii: Franţa s-ar putea îndrepta spre valul patru al epidemiei de Covid-19

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a cerut duminică francezilor să se vaccineze în număr cât mai mare, el avertizând că Franţa s-ar putea îndrepta spre valul patru al epidemiei de Covid-19, până la sfârşitul acestei luni, din cauza răspândirii variantei Delta, care este mult mai contagioasă, transmite Reuters.

”De cinci zile (rata de infectare) nu a scăzut – creşte din nou. Din cauza variantei Delta, care este foarte contagioasă. Exemplul britanic arată că este posibil valul patru până la sfârşitul lunii iulie”, a scris Veran pe Twitter.

Acesta a adăugat: ”trebuie să ne mişcăm şi mai rapid (cu vaccinările). Ţara noastră este este într-o cursă contra timp”.

Florin Cîţu sfidează varianta Delta: Nu ar trebui să avem niciun val patru al pandemiei. Eu voi susţine ca economia să rămână deschisă!