Studiul care răstoarnă tot. Șoarecii cu dietă fast-food devin din ce în ce mai proști

Datele celui mai recent studiu vine cu rezultate surprinzătoare. Se pare că alimentele de tip fast-food consumate în exces poate duce la deficiențe neurologice și cognitive mai târziu în viață.

19 apr. 2021, 12:36
Studiul care răstoarnă tot. Șoarecii cu dietă fast-food devin din ce în ce mai proști

Studiul care răstoarnă tot. Datele cercetării vizează doar rozătoarele, iar studiul a fost realizat în Statele Unite ale Americii.

Studiul care răstoarnă tot. Șoarecii cu dietă fast-food devin din ce în ce mai proști

Cercetătoriide la Universitatea din California de Sud, Los Angeles, au analizat rezultatele a zeci de studii desfășurate pe șoareci și au concluzionat că o dietă bogată în calorii și grăsimi (poreclită „dieta Occidentală” în comunitatea științifică) este asociată cu o memorie precară, anxietate crescută și alte probleme cognitive.

O astfel de alimentație nu afectează doar metabolismul și greutatea, ci are efecte asupra stării de sănătate generală, inclusiv asupra celei a creierului, se arată într-un raport publicat de jurnalul Frontiers in Neuroscience și citat de Futurism.

Analiza a dezvăluit că șoarecii care au avut o ”dietă Occidentală” în timpul primelor etape ale vieții, care sunt mai importante pentru dezvoltare, sufereau de o anxietate accentuată, iar funcțiile memoriei erau precare, indiferent de cât de mult au luat în greutate.

Citeşte şi: Dieta minune a nutriționistului Mihaela Bilic. Cum să mănânci puțin și să te saturi fără să iei pastile

Totodată, dieta a dus la apariția comportamentelor similare dependenței, șoarecii tânjind după alimentele bogate în grăsimi și zahăr. Mai mult, cercetătorii au observat la subiecți și tendința de izolare și de a nu mai socializa atât de mult.

De altfel, dieta fast food a doctorului OZ ne învață cum să facem alegerile potrivite când vine vorba de mâncarea fast food. Încearcă meniul și cele trei reguli și nu va conta unde mănânci. Știm cu toții că cea mai sănătoasă mâncare este cea pe care o pregătim noi acasă, dar totuși putem să încercăm și dieta fast food. De câte ori putem, trebuie să mâncăm alimente proaspete, gătite acasă. E bine să consumam cât mai multe fructe, legume, cereale și cât mai puțină carne. Totuși, realitatea din ziua de azi ne obligă să mâncăm de multe ori pe fugă. Cele mai multe meniuri de fast food conțin produse procesate, pline de grăsimi și calorii. Acestea pot duce la diabet sau la boli de inimă.

În ceea ce privește alegerea unui meniu sănătos în dieta fast food, trebuie să renunțăm la sandvișurile al căror conținut este o adevărată bombă calorică, și anume carnea grasă, prăjită în cantități uriașe de ulei, chiflele cu gluten și aditivi, sosurile care conțin coloranți și o mulțime de E-uri. Ideal este să ne rezumăm la legumele și salatele incluse într-un meniu din dieta fast food, dar și la produsele cu un conținut mare de nutrienți.

Mic dejun în dieta fast food
Evită sandvișurile pline de grăsimi și fă o alegere sănătoasă pentru dieta fast food. Fă-ti un sandviș cu albuș și brânză. Alege pâine din grâu integral sau cereale integrale.

Prânz fast food
Nu ai nevoie de un triplu burger. Alege o salată fast food cu pui la grătar și felii de mere pentru dieta fast food. Nu exagera cu dressing-ul de salata.

Cina fast food
E tentant să mănânci nuggets de pui după o zi lungă, dar e mai bine să încerci un sfert de pui la rotisor, fără piele, cu legume înăbușite și porumb dulce. Vei evita astfel înfundarea arterelor, iar limba ta nu va înota în grăsime.

Citeşte şi: Dieta cu piept de pui iti recontureaza silueta intr-o saptamana