Stupefiant! De ce aveau dinozaurii T-rex mâinile mici?! Cercetătorii au descoperit motivul halucinant!

O echipă de oameni de știință din Argentina a spus că a descoperit o nouă specie de dinozaur gigantic prădător, care avea un cap uriaș, dar brațele foarte mici.

08 iul. 2022, 21:20
Stupefiant! De ce aveau dinozaurii T-rex mâinile mici?! Cercetătorii au descoperit motivul halucinant!

Cercetătorii au spus că au fost găsite rămășite scheletice de la niște specii necunoscute în nordul Patagoniei.

Specia de dinozaur numită „Meraxes gigas” avea aproximativ 11 metri lungime, un craniu gigantic, dar brațele foarte mici, doar jumătate din dimensiunea capului.

Oamenii de știință sunt de părere că membrele mici le-au oferit dinozaurilor avantaje de supraviețuire.

„Sunt convins că acele brațe proporțional mici aveau un fel de funcție. Scheletul prezintă inserții musculare mari și brâuri pectorale complet dezvoltate, astfel încât brațul avea mușchi puternici”, a spus Juan Canale, autorul principal al studiului publicat în Current Biology Journal.

„Este posibil să fi folosit brațele pentru a se reproduce, mai exact pentru a ține femela în timpul împerecherii sau pentru a se sprijini sau pentru a se ridica după o pauză sau o cădere”, a adăugat el.

Coautorul său, Peter Makovicky, a spus că brațele dinozaurului aveau „jumătate din lungimea craniului și animalul nu ar fi putut ajunge la gură”.

Makovicky a spus că e de părere că capetele masive ale speciei sunt principalul instrument de prădător, asumând funcțiile pe care le-ar fi avut brațele la speciile mai mici.

„Meraxes gigas”, numit după un dragon fictiv din seria de cărți Game of Thrones, aparținea speciei Carcharodontosauridae
sau șopârlelor cu dinți de rechin.

Se crede că reptilele de patru tone au cutreierat Pământul în urmă cu aproximativ 90-100 de milioane de ani.

Oamenii de știință spun că alte două specii, Tiranozaurul și Abelisauridae, aveau brațe mici din motive similare.

Citește și Eurobarometru: O treime dintre români cred că oamenii au împărţit planeta cu dinozaurii. Cifre halucinante scoase la suprafaţă de cel mai recent sondaj

Citește și Avertismentul macabru al unui celebru astronom: „Dacă se întâmplă în Madrid, Barcelona sau New York, am putea vorbi de sute de mii de răniţi”