Stupoare la Casa Albă: Donald Trump şi-a concediat pe neaşteptate consilierul pentru securitate naţională John Bolton

Publicat: Marţi, 10 Septembrie 2019 20:12 // Actualizat: Marţi, 10 Septembrie 2019 20:12 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele american Donald Trump l-a concediat pe neaşteptate pe consilierul pentru securitate naţională John Bolton, de orientare dură, afirmând marţi, pe Twitter, că a avut dezacorduri mari cu acesta, transmite Reuters.

”Noaptea trecută l-am informat pe John Bolton că serviciile sale nu mai sunt necesare la Casa Albă. Am fost în dezacord puternic cu multe dintre sugestiile sale, ca şi alţi membri ai administraţiei”, a scris Trump pe Twitter, adăugând că va numi un înlocuitor săptămâna viitoare.

Bolton, un oficial de frunte al politicii externe, de orientare dură, a fost al treilea consilier pentru securitate naţională al lui Trump şi este cunoscut pentru că l-a presat pe preşedinte să adopte o poziţie fermă în domenii precum Coreea de Nord. Bolton, principalul arhitect al politicii dure faţă de Iran, a susţinut o abordare mai fermă şi în relaţiile cu Rusia şi Afganistan.

Consilierul, numit în aprilie 2018, în locul lui H.R. McMaster, a intrat uneori în conflict cu secretarul de Stat Mike Pompeo, unul dintre apropiaţii lui Trump.

Bolton a scris pe Twitter: ”Mi-am oferit demisia noaptea trecută, iar preşedintele Trump a spus ”hai să vorbim mâine”.

Trump a glumit uneori în legătură cu imaginea bătăioasă a lui Bolton, afirmând în timpul unei întâlniri în Biroul Oval că ”John nu a văzut niciodată un război care să nu îi placă”.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H