Stupoare: Un procuror polonez s-a împuşcat la o conferinţă despre accidentul de la Smolensk

Un procuror militar a încercat, luni, să se sinucidă cu arma din dotare în pauza unei o conferinţe de presă pe care o susţinea la Poznan (vest), a anunţat presa poloneză prezentă la această conferinţă.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 11:43
Stupoare: Un procuror polonez s-a împuşcat la o conferinţă despre accidentul de la Smolensk

Procurorul Mikolaj Przybyl susţinea o conferinţă de presă pe tema presupuselor interceptări ale telefoanelor jurnaliştilor care anchetează accidentul de avion în care a murit preşedintele Lech Kaczynski, la 10 aprilie 2010, efectuate de Parchetul militar din Poznan.

După ce a rostit o pledoarie „plină de emoţie” respingând acuzaţiile de punere sub supraveghere a telefoanelor jurnaliştilor, el a cerut presei să părăsească sala „pentru ca aceasta să fie aerisită”.

„Am auzit un zgomot surd şi ne-am întors în sală, crezând că a căzut o cameră. L-am văzut pe procuror zăcând nemişcat pe jos într-o mare de sânge, cu arma din dotare alături”, a declarat un jurnalist al postului de televiziune TVN24.

„După câteva secunde am remarcat că procurorul încă mai respira”, a adăugat el.

O echipă medicală aflată la faţa locului i-a acordat primele îngrijiri medicale procurorului, care ulterior a fost spitalizat.

„Pacientul este conştient. Viaţa lui nu este în pericol”, a declarat Leslaw Lenartowicz, directorul spitalului din Poznan, pentru postul de televiziune TVN24.

Procurorul este rănit „în zona cranio-facială (…) i se fac analize, inclusiv o tomografie”, a adăugat el.

În această după amiază, procurorul general al Poloniei, Andrzej Seremet, trebuia să anunțe decizia sa asupra scurgerilor de informații de la membrii procuraturii militare din Poznan.

Membrii  procuraturii militare din Poznan ar fi colaborat cu operatorii de telefonie mobilă pentru a divulga mesaje din telefoanele jurnaliștilor.