Sturzu: Udrea să-l convingă pe Băsescu să accepte reducerea la jumătate a ratei la credite

Deputatul PSD Mihai Sturzu, preşedinte al TSD, îi solicită deputatului Elena Udrea să îl convingă pe preşedintele Traian Băsescu să accepte reducerea ratei la credite pentru românii cu venituri de până la 1.610 de lei lunar, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
26 feb. 2014, 15:49
Sturzu: Udrea să-l convingă pe Băsescu să accepte reducerea la jumătate a ratei la credite

‘Doamna Udrea crede că dacă flutură nişte hârtii şi citeşte nişte cifre îi poate prosti pe români. Nu ştiu de unde au scos cei de la PMP datele lor, dar cele Eurostat şi INS îi contrazic. Doamna Udrea fie minte cu neruşinare, fie confundă inflaţia cu creşterea economică. România a avut una din cele mai mari creşteri economice din Europa, de 3,5%, în niciun caz inflaţie de 3,2%. Inflaţia are cea mai mică valoare de după Revoluţie încoace, adică 1,06%. Am mai văzut că cei din PMP sunt preocupaţi de rata creditelor neperformante, care e în creştere, iar doamna Udrea acuză Guvernul că a făcut în aşa fel încât 23% dintre românii cu credite să nu-şi mai poată plăti rata’, a spus Sturzu.

Potrivit acestuia, dacă Elena Udrea este atât de preocupată de românii care nu îşi pot plăti creditele, ‘poate se duce la Cotroceni să-l convingă pe domnul Băsescu de oportunitatea măsurii pe care actualul Guvern vrea să o implementeze, anume, reducerea la jumătate a ratei creditelor pentru o perioadă de 2 ani pentru persoanele cu un venit mai mic de 1.610 lei’.